21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCetateni sarbi implicati in revoltele de la Chisinau

Cetateni sarbi implicati in revoltele de la Chisinau

Vladimir Turcan, membru al Partidului Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca exista dovezi cu privire la "implicarea unor cetateni sarbi in actiunile de la 7 aprilie", relateaza Jurnal de Chisinau in editia electronica, monitorizata de Mediafax.

"Presupunerile privind implicarea cetatenilor sarbi in actiunile din 7 aprilie au fost demonstrate. Doua persoane au fost identificate. Ele au vizitat Republica Moldova in campania electorala pentru alegerile din 5 aprilie si sunt cunoscute in Georgia, Ucraina si fosta Iugoslavie ca persoane folosite de serviciile secrete, pentru a provoca diferite tulburari in masa", a declarat acesta marti, intr-o conferinta de presa.

"Una dintre aceste persoane a ajuns in Republica Moldova ca sofer si a contactat unele ONG-uri si reprezentanti ai unor partide de opozitie. Cand a aparut necesitatea de a-si prelungi viza, aceasta s-a folosit de demersuri ale unor organizatii internationale", a explicat Turcan.

El a precizat insa ca autoritatile de la Chisinau nu au acuzat niciodata Serbia, ci doar cetateni sarbi. "Este o diferenta. Ei pot fi sarbi de origine", dar in spatele lor pot fi altii, a adaugat deputatul comunist.

Referitor la implicarea Romaniei in evenimentele din 7 aprilie, Turcan a apreciat ca aceasta se demonstreaza prin declaratiile unioniste, lozincile scandate atunci sau implicarea organizatiilor din Romania (Noua Dreapta), precizand ca decizia finala in acest sens va fi luata de instanta de judecata.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă