19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCetățenii moldoveni din România spun că au votat pentru integrarea R. Moldova...

Cetățenii moldoveni din România spun că au votat pentru integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană

O tânără din Republica Moldova, studentă la Facultatea de Arte de la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi, a declarat că a votat pentru o schimbare în țara sa, pentru că dorește să se întoarcă. ”Vreau o schimbare în ţara mea, vreau să mă întorc acasă neaparat, vreau ca părinţii mei să trăiască bine în ţara de unde am plecat. Am votat cu oamenii despre care ştiu că pot să schimbe ţara mea. A fost un vot pentru parcursul european", scrie Mediafax.

Printre studenţii moldoveni care au votat până acum s-a aflat şi Andrei Jurcăneanu, preşedintele Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni ”Ştefan cel Mare şi Sfânt” din cadrul Ligii Studenţilor de la Universitatea ”Dunărea de Jos”. ”Am votat cu gândul să avem o ţară competitivă care să urmeze mai departea calea europeană, în contextul în care există deja un acord de asociere cu Uniunea Europeană. Sper să facem cât mai curând parte din marea familie europeană”, a afirmat Adrian Jurcăneanu.

Potrivit acestuia, aproximativ 200 de studenţi basarabeni au rămas în acest weekend în Campusul universităţii de la Galaţi, însă cei mai mulţi, circa 300, au plecat acasă pentru a profita de minivacanţa prilejuită de Ziua Naţională a României.

La Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați învaţă aproximativ 1.560 de studenţi din Republica Moldova, iar mare parte dintre aceştia aparţin secţiei transfrontaliere de la Cahul a instituţiei superioare de învăţământ, în timp ce la facultăţile din Galaţi studiază circa 450 de tineri moldoveni.

Ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Reniţă, a declarat că, până la ora 12.00, în România au votat aproximativ 3.000 de cetăţeni moldoveni, cea mai mare prezenţă înregistrându-se la cele două secţii organizate la Bucureşti, diplomatul subliniind, totodată, că votul se derulează fără impedimente.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă