14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCetateanul batut cu bestialitate de politistii constanteni a murit

Cetateanul batut cu bestialitate de politistii constanteni a murit

Barbatul batut mar de politistii constanteni a murit, ieri dimineata, in Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Clinic de Urgenta Constanta. La data de 8 august a.c. doua patrule de politie solicitate sa intervina pentru ca un individ beat verifica usile caselor de pe o strada, in loc sa afle adevaratul motiv, l-au „audiat” pe suspect cu pumni si picioare in cap.

In urma cu mai bine de o saptamana un barbat a fost internat in stare critica la Spitalul Clinic de Urgenta Constanta dupa ce fusese batut cu bestialitate de doi politisti. Incidentul in urma caruia Viorel Gionea a primit o bataie sora cu moartea a avut loc luni seara, in jurul orei 22.00. Un constantean a sunat la Sectia II de Politie si a spus ca intr-o curte din apropiere se afla un barbat necunoscut. Echipajul trimis la fata locului l-a retinut si pentru ca li s-a parut suspect a inceput sa il audieze cu pumnii si picioarele. Dupa 10 minute de „audieri” in usa dubei, politistii l-au lasat pe suspect pe mana unui alt echipaj venit de la Sectia IV de Politie pentru terminarea anchetei. Pana la urma, cu ajutorul unei autospeciale a Serviciului Judetean de Ambulanta, victima a ajuns la spital. Gionea a fost supus unei interventii chirurgicale, care a durat mai bine de cinci ore, in urma careia medicii i-au extras din cap un hematon gigant. In momentul internarii el a fost diagnosticat cu un hematom subdural intins, leziune care exercita o presiune continua asupra creierului, contuzii, hemoragice frontale bilaterale, hemoragii intraventriculare si leziuni la nivelul cerebelului.

Rani provocate de o cadere

La scurt timp de la inceperea anchetei, procurorii constanteni au descoperit mai multe nereguli in acest caz. Astfel, s-a aflat ca barbatul a fost internat in spital cu o zi inainte ca el sa fi fost batut de politisti si ca el nu se numeste Ion Gionea, asa cum victima a aparut initial in toate actele de constatare, ci Viorel Gionea, din Valcea, care locuieste de mai multa vreme in Mangalia. Ancheta a scos la iveala faptul ca duminica dupa-amiaza, 7 august a.c., in timp ce se afla la munca, Gionea s-a impiedicat si a cazut lovindu-se cu capul de ciment. Cei care au confirmat aceasta varianta sunt administratorul localului si mai multi angajati, ei fiind si cei care au anuntat ambulanta. Aceasta ipoteza, cu toate ca medicii constanteni din urgenta spitalului au trecut in fisa doar etilism acut, este sustinuta si de raportul medico-legal, care spune ca leziunile suferite de acesta au fost provocate de o lovitura cu o suprafata plana, respectiv gresia pe care acesta a cazut in interiorul restaurantului in care lucra.

Stop ireversibil

Dupa zece zile petrecute in coma profunda, Viorel Gionea a decedat ieri dimineata. Medicii Spitalului Clinic de Urgenta Constanta au sperat ca, dupa ce timp de trei zile acesta a respirat fara ajutorul aparatelor, starea lui sa devina mai buna. Insa nu a fost sa fie asa. La ora 05.40, cadrele medicale au intrat in alerta dupa ce pacientul a intrat in stop cardio-respirator sub ventilatie controlata. Jumatate de ora mai tarziu, dupa ce s-a facut tot posibilul pentru a-l readuce la viata, medicul de garda a fost nevoit sa declare ora decesului. Corpul neinsufletit a fost dus la morga spitalului, de unde a fost transferat la Morga Cimitirului Central. Aici, cei de la medicina-legala vor stabili cauzele mortii.

Aceeasi incadrare juridica

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Adina Florea, a declarat ca Ion Ramboaca, de la Sectia IV, si Viorel Vitorian, de la Sectia II, desi victima a murit, vor fi cercetati in continuare doar pentru purtare abuziva si vatamare corporala avand in vedere ca actul medico-legal a stabilit ca leziunea care a dus ulterior la moartea victimei nu a fost provocata de acestia. Seful Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, Victor Popescu, a declarat ca inspectoratul a incercat sa il transfere la un spital din Bucuresti cu ajutorul unui elicopter, insa acest lucru a fost imposibil avand in vedere ca medicii au spus ca pacientul nu poate face fata unui transfer. Mai mult de atat, Victor Popescu a mentionat ca va supraveghea personal desfasurarea anchetei si ca cel mai probabil in acest dosar vor fi cercetate si cateva cadre medicale avand in vedere ca duminica, pacientul a fost gasit perfect sanatos. Cei patru politisti implicati au fost dati afara din Politie de Comisia de Disciplina, insa doar doi dintre ei s-au ales cu dosar penal.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă