20.2 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCES 2014. Audi revoluลฃioneazฤƒ ecranele inteligente din maลŸini

CES 2014. Audi revoluลฃioneazฤƒ ecranele inteligente din maลŸini

Producฤƒtorul auto Audi a anunลฃat în cadrul CES 2014 cฤƒ noile modele de maลŸini vor avea bord digital cu ecran de rezoluลฃie înaltฤƒ, un nou sistem de infotainment ลŸi ecrane inteligente, cu ajutorul procesoarelor NVIDIA Tegra.

Bordul digital – care va fi integrat în modelul 2015 Audi TT sport coupe – oferฤƒ informaลฃii utile pe un ecran HD de 12.3 inci. “Bordul digital al viitorului se va axa pe trฤƒirea unei experienลฃe utile fฤƒrฤƒ a influenลฃa atenลฃia ลŸoferului,” declarฤƒ Robert Kolar, lider al sistemelor cluster în cadrul Audi.

Astfel, noul sistem de infotainment Audi Connect cu Tegra 3 va oferi un nivel nemaipomenit de integrare în autovehicule, cu navigare Google Earth ลŸi Google Street View, precum ลŸi informaลฃii referitoare la trafic în timp real ลŸi parcฤƒrile disponibile – toate fiind accesibile prin vorbire sau recunoaลŸterea scrisului de mânฤƒ.

”Cu ajutorul platformei flexibile VCM, avem posibilitatea de a aduce pe piaลฃฤƒ o nouฤƒ generaลฃie de sisteme de divertisment dotate cu Tegra, precum ลŸi computer mobil integrat, având acelaลŸi ritm rapid de dezvoltare precum industria electronicelor pentru consum larg”, a declarat Mathias Halliger, architect-ลŸef pentru departamentul Infotainment Systems Audi.

Astfel, în noul sistemul de infotainment Audi va fi integratฤƒ prima tabletฤƒ auto. Aceasta este conceputฤƒ pentru utilizarea de cฤƒtre pasagerii de pe bancheta din spate ลŸi pentru a rezista la o plajฤƒ largฤƒ de condiลฃii de funcลฃionare, de la -40 de grade la 80 de grade Celsius, precum ลŸi la ลŸocurile ลŸi vibraลฃiile produse de diverse condiลฃii de condus.

Tableta cu sistem de andocare ruleazฤƒ cea mai nouฤƒ versiune a sistemului de operare Android, oferind acces permanent la Google Play ลŸi la magazinul de aplicaลฃii Android pentru sute de mii de e-book-uri ลŸi melodii, jocuri ลŸi filme, fiind în acelaลŸi timp integratฤƒ perfect cu sistemele audio ลŸi video ale automobilului.

“Audi este un lider recunoscut în dezvoltarea sistemelor electronice auto. Exemple precum primul sistem de navigare bazat pe Google Earth ลŸi prima tabletฤƒ auto demonstreazฤƒ direcลฃia stabilitฤƒ de Audi pentru introducerea celor mai noi tehnologii în maลŸini”, a declarat Taner Ozcelik, vice-preลŸedinte ลŸi director general al departamentului Auto din cadrul NVIDIA.

 

 

 

Cele mai citite

Adriean Videanu ศ™i soศ›ia, „pensionarii” de lux, prinศ™i la vamฤƒ cu bijuterii de peste jumฤƒtate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei ศ™i soศ›ia sa au fost opriศ›i รฎn aeroportul din Munchen, pentru cฤƒ nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...

Nicolae Ciucฤƒ s-a รฎntors รฎn zonele afectate de inundaศ›ii din Galaศ›i

La 3 sฤƒptฤƒmรขni de la inundaศ›iile catastrofale care au mฤƒturat mare parte din zona Moldovei, liderul PNL s-a รฎntors รฎn zonele afectate pentru a...

Un accident grav, soldat cu morศ›i ศ™i rฤƒniศ›i, a blocat Valea Oltului

Un accident grav s-a produs sรขmbฤƒtฤƒ dupฤƒ amiaza pe Valea Oltului. O persoanฤƒ a murit ศ™i altele sunt rฤƒnite. Circulaศ›ia maศ™inilor este blocatฤƒ. Potrivit IPJ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ