14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCertificate pentru "Drumul lui Basescu"

Certificate pentru „Drumul lui Basescu”

– In timp ce ultimul tronson al drumului se afla in faza de autorizare, primul tronson are nevoie, deja de reparatii serioase.

"Drumul lui Basescu", care va face legatura intre Uricani si Herculane este cu un pas mai aproape de realizare. Ultimul tronson are deja certificatele de urbanism si asteapta autorizatia de constructie. Intre timp, insa, pana la realizarea ultimului tronson, prima bucata din DN 66A, amenajata inca pe vremea in care Traian Basescu era ministru al Transporturilor, a trebuit reabilitata. "S-a turnat covor asfaltic complet pe o suprafata de circa cinci kilometri. Asa este procedura. Trebuie lasat o perioada sa se taseze si apoi se toarna covor asfaltic nou", a explicat Buhaescu. In luna mai a acestui an, aceeasi portiune din DN 66 A a fost peticita si a cu mixtura asfaltica, dupa ce in asfalt au aparut gropi de dimensiuni apreciabile.
Constructorul si-a manifestat temerea ca, in ritmul de alocare a banilor si de amenajare a lui este posibil ca drumul sa fie distrus inainte de a fi achitat sau finalizat, iar lucrarea ar fi aproape in zadar.
Lucrarile de amenajare a DN 66A Campu lui Neag Herculane au inceput in anul 1999, pe vremea in care presedintele Traian Basescu era ministru al Transporturilor. Drumul a fost impartit in trei tronsoane, unul in lungime de sapte kilometri, care a fost receptionat, al doilea tronson, aflat in executare, de 10 kilometri, iar ultimul, si cel mai greu din punct de vedere executional, cu o lungime de 19 kilometri. Amenajarea fostului drum forestier, ridicat de Guvern la rangul de drum national, a cunoscut mai multe blocaje, ceea ce a ingreunat serios derularea lucrarilor.

COMPLICATII
Anul trecut, in data de 7 iunie, Garda Nationala de Mediu a dispus din nou sistarea lucrarilor, din cauza ca executantul proiectului si beneficiarul nu detineau avizele de mediu necesare si nici pe cel al Parcului National Retezat, pe care il traverseaza pe o anumita portiune. Pentru continuarea lucrarilor, au fost impuse o serie de conditii stricte, in timp ce reprezentantii Parcului National Retezat au inventariat animalele din zona traversata de DN 66A si au stabilit puncte clare unde sa fie amenajate portaluri si ecoducte.

Cele mai citite

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...
Ultima oră
Pe aceeași temă