5.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialCererea hackerului „Guccifer” privind contopirea pedepselor din SUA și România, respinsă de...

Cererea hackerului „Guccifer” privind contopirea pedepselor din SUA și România, respinsă de Tribunalul Arad

Cererea hackerului român Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de „Guccifer”, privind contopirea pedepsei aplicate de instanța americană cu pedeapsa aplicată de instanța din România a fost respinsă, marți, de Tribunalul Arad. Astfel, el are de executat 11 ani şi patru luni de închisoare, informează Mediafax.

Judecătoarea de caz a respins, marţi, toate cererile formulate de arădeanul Marcel Lazăr Lehel, care a acţionat cu numele „Guccifer”, prin care acesta solicita ca perioada petrecută în închisoare în Statele Unite ale Americii (SUA), în 2016, să-i fie dedusă din pedeapsa pe care o are de executat, iar pedepsele aplicate în SUA şi România să fie contopite, magistratul respingând şi cererea de a-i recunoaşte în România pedeapsa aplicată de un magistrat din Alexandria, Virgina, Statele Unite ale Americii.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de trei zile de la comunicare.

Marcel Lazăr Lehel a apărut, marţi, în faţa Tribunalului Arad, în procesul în care cere deducerea perioadei cuprinse între lunile martie şi octombrie din 2016, când a fost extrădat în SUA pentru ancheta în care era acuzat că a spart conturile de e-mail ale mai multor oficiali americani.

Lehel a cerut şi contopirea pedepsei de patru ani şi patru luni de închisoare pronunţată de către un judecător din Alexandria, Virginia, SUA, cu pedeapsa de șapte ani pronunţă de către Tribunalul Bucureşti, într-un alt caz în care aşa-numitul „Guccifer” a fost condamnat pentru că a spart conturile de e-mail ale mai multor persoane publice din România.

Judecătoarea de caz de la Tribunalul Arad a decis să respingă solicitarea care privea modificarea pedepsei prin deducerea perioadei petrecută în SUA şi să respingă şi cererea de recunoaştere a sentinţei pronunţată de magistratul din Alexandria, Virginia, Statele Unite ale Americii. Pentru că sentinţa de condamnare din SUA nu a fost recunoscută de către o instanţă din România, a fost respinsă, implicit, şi cererea de contopire a pedepselor din SUA şi România.

În aceste condiţii, Marcel Lazăr Lehel are de executat 11 ani şi 4 luni de închisoare, iar perioada în care a fost în custodie este considerată suspendarea executării pedepsei şi nu i se deduce din pedeapsele primite. Marcel Lazăr Lehel este obligat, potrivit deciziei date de Tribunalul Arad, să plătească şi suma de 400 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Marcel Lazăr Lehel se află, în prezent, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad.

Cele mai citite

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă