6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialCererea de intrare în insolvenţă a clubului de fotbal U Cluj a...

Cererea de intrare în insolvenţă a clubului de fotbal U Cluj a fost respinsă

Tribunalul Comercial Cluj a respins, luni, cererea privind începerea procedurii de insolvenţă a SC Fotbal Cluj Universitatea Cluj SA, societatea care administrează gruparea din Liga I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Tribunalului Comercial Cluj, Flaviu Moţu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că instanţa a respins cererea, sentinţa putând fi atacată cu recurs în termen de şapte zile de la comunicare.

Dacă va fi depus recurs, acesta va fi judecat de Curtea de Apel Cluj.

Conform sursei citate, în cererea depusă la instanţă se arată că U Cluj ar avea datorii de aproximativ 30 de milioane de lei.

“Procedura de insolvenţă a fost formulată de SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA, susţinând că ar avea datorii de circa 30 de milioane de lei şi, ca atare, solicită insolvenţa”, a declarat Flavius Moţiu.

Moţiu a adăugat că instanţa a respins cererea, motivarea deciziei urmând să fie făcută în zilele următoare.

Tribunalul Cluj Comercial a înregistrat, la 3 ianuarie, dosarul înaintat de clubul condus de Ioan Mărginean privind începerea procedurii de insolvenţă a SC Fotbal Cluj Universitatea Cluj SA, societatea care administrează gruparea din Liga I.

Universitatea Cluj, grupare care se confruntă cu mari probleme financiare, este al doilea club din Liga I care solicită deschidrea procedurii de insolvenţă după FC Rapid.

Tribunalul Bucureşti a admis la 11 decembrie 2012 cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos. Instanţa a numit-o ca administrator judiciar pe Cristina Andronache, iar termenul limită pentru definitivarea tabelului creanţelor a fost fixat pentru 28 februarie 2013.

Cele mai citite

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...

Răspunzând cererii așa-zișilor deputați ai Transnistriei, Rusia își menține trupele în Republica Moldova, la granița cu Ucraina

Congresul așa-zișilor deputați de la Tiraspol, care s-a desfășurat pe parcursul zilei de 28 februarie 2024, nu a anunțat "unirea" Transnistriei cu Rusia (așa...
Ultima oră
Pe aceeași temă