31.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecialCercetat penal la 13 ani

Cercetat penal la 13 ani

Cazurile in care minorii sunt implicati in furturi, talharii sau alte infractiuni sunt din ce in ce mai dese. Lucratorii Sectiei 2 ii cerceteaza in stare de libertate pe C.P.C. si C.C., de 16 ani, din Constanta, care in seara de 15.10.2005, prin amenintare, l-au deposedat de un lantisor din aur pe E.M.E., de 17 ani.
De obicei, minorii nu actioneaza singuri, ci alaturi de o persoana „matura”. In cazul de fata, este vorba despre G. Andrei, de 25 ani. Prejudiciul creat, in valoare de trei milioane lei, a fost recuperat de la o casa de amanet si predat partii vatamate. In aceeasi zi, s-a petrecut un caz asemanator, de data aceasta chiar in centrul orasului. Minorii au actionat in grup. M.E., de 14 ani, din Negru Voda, R.A., de 13 ani, M.A. si A.S., ambii de 15 ani, precum si pe M.G., de 16 ani, toti din Constanta, au fost prinsi in flagrant de politistii Sectiei 3 in timp ce incercau sa sparga un chiosc de ziare apartinand unei societati comerciale, situat la intersectia strazilor Stefan cel Mare si Rascoalei din 1907. Suspectii sunt cercetati in stare de libertate.
Unul dintre motivele cresterii fenomenului infactional in randul minorilor este ca acestia nu sunt responsabili pentru faptele comise. Foarte grav este insa ca varsta infractorilor scade considerabil. La 13 ani, unii dintre ei au dosare groase la IPJ. Specialistii pun aceste acte fie pe seama saraciei, fie a teribilismului varstei. Usor de influentat, ei devin „carnea de tun” a infractorilor fara scrupule.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă