32 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialCentura din Oradea a fost redeschisa

Centura din Oradea a fost redeschisa

– Soferii vor putea sa circule pe patru benzi, iar traficul greu ar urma sa fie scos din oras.

Circulatia pe soseaua de centura din Oradea. soferii vor putea circula de azi pe patru benzi, pe strada Ovidiu Densuseanu, pe tronsonul cuprins intre strazile Mestesugarilor si Calea Santandreiului. Pe celelalte tronsoane ale Centurii circulatia va avea loc in continuare pe doua benzi.
"Luni, 15 decembrie, in ziua promisa acum cinci luni si jumatate, de la ora 12:00, s-a redeschis soseaua de centura pe patru benzi. S-a turnat binder, astfel ca se va putea circula fara probleme. Cele doua straturi de uzura vor fi turnate cand se va termina anotimpul rece, insa acestea se toarna intr-o saptamana. Bine insa ca s-a terminat cu devierea circulatiei de pe Centura prin oras!", ne-a declarat viceprimarul Gheorghe Carp.

Odata cu redeschiderea soselei de centura nebunia ambuteiajelor din intersectiile din Oradea va scadea. Din 30 iunie 2008, strada Densuseanu a fost inchisa circulatiei intrucat in zona au avut lucrari de extindere a retelelor de gaz, apa si canalizare, a retelelor electrice, precum si lucrari de reabilitare si largire a soselei de centura la patru benzi de circulatie. Compania de Apa Oradea a executat prin firma care a castigat licitatia urmatoarele retele: canalizare menajera, canalizare pluviala, conducta refulare statia de pompare Peta – Pod Iosia, conducta refulare statia de pompare strada Barcaului – Pod Iosia, doua retele de alimentare cu apa, traversarea Podului Densuseanu, canalizare menajera Pod Densuseanu – Bulevardul Dacia. Pe Calea Santandrei au fost executate doua retele de canalizare menajera si o retea de apa. Electrica a introdus in zona si reteaua de alimentare cu energie electrica, iar Distrigaz a introdus si reteaua de alimentare cu gaz.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă