Clasicul Scrabble, liderul ierarhiei, a fost preferat jocurilor de strategie„Catan, The First Island” şi „Civilization Revolution”.
Site-ul techland.com trece în revistă 10 dintre cele mai atractive jocuri disponibile acum pentru telefoanele iPhone sau pentru iPad‑uri.
1. Scrabble
Utilizatorii îşi pot provoca prietenii prin intermediul internetului şi pot să comunice pe chat cu aceştia în timpul partidei. Cei de la site-ul Techland.com fac un pariu cu posesorii de iPhone: încercaţi să rezistaţi 24 de ore fără să jucaţi scrabble pe telefonul vostru. Părerea gamerilor cu experienţă este că nimeni nu va reuşi să se abţină.
2. „Catan, The First Island”
Un joc de strategie care, abordat în varianta multiplayer online, poate provoca dependenţă extremă, după cum avertizează realizatorii acestui top.
3. „Civilization Revolution”.
Cu motto-ul „Construieşte, descoperă, cucereşte lumea”, acest joc de strategie îţi permite să conduci o anumită civilizaţie (franceză, italiană, germană sau spaniolă) de la invenţia roţii spre explorarea spaţiului extraterestru.
4. „Plants vs Zombies”.
Deşi nu îşi explică de ce este aşa de distractiv de jucat, cei de la techland.com îl numesc, fără rezerve, jocul ce creează cea mai mare dependenţă dintre toate cele disponibile pentru iPhone. Cea mai la îndemână explicaţie ar fi simplitatea scenariului. Utilizatorul nu trebuie decât să împuşte o mână de creaturi zombie care îi atacă plantele.
5. „American McGee’s Crooked House”.
Descrierea specialiştilor: un puzzle cu umor negru, imoral. Mai mult de 70 de situaţii lugubre, încâlcite, pe care jucătorul trebuie să le rezolve.
6. „Eliss”.
Într-un cadru cosmic, jucătorii trebuie să protejeze o sferă colorată de diferite alte bile, mici asteroizi şi găuri negre. Utilizatorul are nevoie de spontaneitate şi de o dexteritate deosebită în lucrul cu touchscreen-ul.
7. „Drop7″.
Este vorba despre un tip de tetris în care grămada de cuburi, fiecare marcat cu câte o cifră de la unu la şapte, se micşorează numai atunci când jucătorul reuşeşte să obţină o sumă de şapte, pe linie sau coloană. Menţiunea celor de la site-ul techland.com: o dată ce îi prinzi ritmul, jocul te va face să te simţi mai isteţ.
8. „Quordy”.
Joc de cuvinte cu o regulă nu prea complicată. Jucătorii trebuie să formeze, într-un chenar limitat la 16 cifre, cât de multe cuvinte reuşesc.
9. „GeoDefense Swarm”.
Un ecran delimitat de turnuri sub formă de fagure, valuri de inamici care trebuie distruşi şi, în funcţie de succesul în bătălie, bani care trebuie câştigaţi.
10. „Rolando” încheie topul realizat de techland.com.
Utilizatorului i se cere să strecoare mai multe bile zâmbitoare prin diferite labirinturi înţesate de duşmani şi capcane. „Eroii” sunt foarte coloraţi, fosforescenţi chiar, în puternic contrast cu decorul preponderent întunecat. Jocurile disponibile pentru iPhone costă între doi şi şapte dolari şi ocupă până la 50 de Megabytes fiecare.