3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialCel puţin 50 de morţi după naufragiul unui feribot în India

Cel puţin 50 de morţi după naufragiul unui feribot în India

Cel puţin 50 de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un feribot supraîncărcat a naufragiat, sâmbătă, în estul Indiei, şi numeroşi alţi pasageri au fost daţi dispăruţi, potrivit unui bilanţ furnizat luni de autorităţile locale, relatează Mediafax.

Un bilanţ precedent menţiona 20 de morţi şi 60 de dispăruţi.

Vaporul, care transporta aproximativ 150 de persoane, potrivit primelor estimări, s-a scufundat într-un râu, la 120 de kilometri de Calcutta, capitala statului Bengalul Occidental.

“Am găsit 30 de cadavre plutind în apropiere de golful Bengal”, a declarat un ministru din cadrul Guvernului local, Kanti Ganguly. “Ne temem că numeroase alte cadavre se află sub vapor. Bilanţul riscă să crească”, a adăugat el.

Mai multe vapoare ale marinei, un elicopter şi mai mulţi pescari continuau căutările. Duminică, apropiaţi ai victimelor au manifestat în apropiere de locul producerii dramei, pentru a protesta faţă de lentoarea operaţiunilor de salvare.

Ambarcaţiunea avea o capacitate de 60 de locuri, potrivit autorităţilor. Pasagerii săi erau în principal agricultori şi pescari care se întorceau acasă, după ce asistaseră la o sărbătoare religioasă musulmană.

Accidentele de feribot sunt frecvente în Asia de Sud, din cauza deficienţelor în domeniul siguranţei transporturilor şi a supraaglomerării. Un feribot s-a scufundat în acelaşi râu în luna septembrie, accident soldat cu peste 20 de morţi.

Cele mai citite

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...

Mai mult de jumătate din țară, sub ceață densă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineaţă mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în zone şi localităţi din...

Cine sunt cei cinci lideri PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD pentru Parlamentul European

Discuții aprinse, miercuri, la PNL, motivul fiind participarea la alegerile pentru Parlamentul European pe liste comune PNL-PSD. Dacă PSD a votat în unanimitate această...
Ultima oră
Pe aceeași temă