7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialCel puţin 451 de morţi în Indonezia, după tsunami şi seria de...

Cel puţin 451 de morţi în Indonezia, după tsunami şi seria de erupţii ale vulcanului Merapi

Cel puţin 451 de persoane au fost ucise în Indonezia de un tsunami care a devastat insule din Oceanul Indian şi de o serie de erupţii ale vulcanului Merapi, potrivit noilor bilanţuri anunţate sâmbătă de autorităţi, potrivit Mediafax.

Valul seismic provocat luni seara de un cutremur cu magnitudinea de 7,7 pe arhipelagul Mentawai, în largul insulei Sumatra, a provocat moartea a 413 persoane, în timp ce alte 298 de persoane erau în continuare date dispărute, a precizat Suryadi, un reprezentant al serviciilor de intervenţie.

Căutarea persoanelor dispărute şi transportul ajutoarelor pentru supravieţuitori sunt îngreunate de condiţiile meteorologice dificile şi de lipsa bărcilor.

“Ajutorul a sosit în cantităţi mari. Din nefericire, numărul bărcilor este insuficient pentru a-l distribui rapid” în satele izolate ale pescarilor, devastate de tsunami, a precizat Suryadi.

La o mie de kilometri de insulele Mentawai, seria de erupţii ale vulcanului Merapi a cauzat moartea a 38 de persoane, au precizat serviciile de intervenţie.

Două persoane au murit pe drum în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza panicii provocate de o nouă erupţie puternică a vulcanului, care a proiectat nori de cenuşă până la aproximativ 20 de kilometri de crater.

Aeroportul din Yogyakarta, un oraş mare din apropierea vulcanului, situat la aproximativ 25 de kilometri, a fost temporar închis în zori, pentru a curăţa stratul de cenuşă de pe pistă.

Vulcanologii responsabili cu supravegherea vulcanului Merapi au avertizat că acesta, care are o înălţime de 2.914 metri, va înregistra noi erupţii în zilele următoare, din cauza cantităţii de magmă care s-a acumulat sub crater.

Cele mai citite

„DNA-ul BOR” a primit botezul Patriarhului Daniel

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adoptat săptămâna aceasta o serie de hotărâri, printre care și controversatul proiect botezat „DNA-ul BOR”. Sub președinția...

Ratingul României, confirmat la BBB minus

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută a României la "BBB minus" cu perspectivă stabilă."Ratingul...

„DNA-ul BOR” a primit botezul Patriarhului Daniel

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adoptat săptămâna aceasta o serie de hotărâri, printre care și controversatul proiect botezat „DNA-ul BOR”. Sub președinția...
Ultima oră
Pe aceeași temă