12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialCel puţin 130 persoane reţinute la manifestaţiile din Rusia

Cel puţin 130 persoane reţinute la manifestaţiile din Rusia

Marţi seara, în cursul unor manifestaţii neautorizate în favoarea libertăţii de reuniune, care au fost dispersate de poliţie la Moscova şi Sankt Petersburg, cel puţin 130 de militanţi ai opoziţiei ruse au fost reţinuţi, relatează AFP monitorizată de Mediafax.

 

La Moscova, aproximativ 70 de membri şi lideri ai opoziţiei ruse, între care fostul vicepremier Boris Nemţov şi liderul Partidului Naţional-Bolşevic Eduard Limonov, au fost reţinuţi de poliţie în piaţa Triumfalnaia, din centrul oraşului.

Mai mulţi deputaţi europeni au participat, de asemenea, la această reuniune în faţa unui impresionant dispozitiv poliţienesc.

Premierul rus Vladimir Putin a avertizat într-un interviu, luni, că reuniunile de acest tip vor fi dispersate cu “lovituri de baston în cap”.

“Rusia va fi liberă” şi “Rusia fără Putin!” erau doar câteva din sloganurile scandate de mulţime în momentul în care persoanele reţinute erau urcate fără menajamente în maşinile poliţiei.

La Sankt Petersburg s-au reunit aproximativ 300 de persoane, iar 60 dintre ele au fost reţinute.

Aceste manifestaţii organizate de mişcările de opoziţie şi de militanţii pentru drepturile omului au loc în fiecare zi de 31 ale lunii de aproape un an, în virtutea articolului 31 din Constituţia rusă care garantează dreptul de a manifesta.

La Moscova, poliţiştii au lovit “foarte brutal” unii participanţi, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei.

Chiar înainte de a începe manifestaţia, un oficial din cadrul poliţiei capitalei avertizase că toate persoanele care vor veni la această demonstraţie neautorizată de primărie vor fi “încărcate în dubele” poliţiei, potrivit aceleiaşi surse.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, laude aduse PSD-ului: “Noi am fost cei care am crescut salariul minim, am mărit pensiile”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, susține că Europa are nevoie de mai multe politici sociale și de umanizare, deoarece acestea reprezintă fundamentul unei societăți...

Gheboasă, implicat într-un scandal uriaș! Trapperul este suspect într-un dosar de deținere de droguri de risc

Probleme pentru trapperul Gheboasă. Potrivit informațiilor apărute în presă, acesta este cercetat pentru consum de droguri, după ce a fost depistat în Capitală având...
00:00:37

VIDEO. Pisica Coco se reîntâlnește cu stăpânii după ce a supraviețuit unui incendiu

Pompierilor din orașul spaniol Valencia nu le-a venit să creadă ce au văzut când au găsit o pisică vie, ghemuită între rămășițele carbonizate ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă