16.2 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCel mai mare velier navฤƒ ลŸcoalฤƒ din lume vine รฎn Constanลฃa

Cel mai mare velier navฤƒ ลŸcoalฤƒ din lume vine รฎn Constanลฃa

Una dintre cele mai importante competiลฃii din lume destinate velierelor va avea loc în Constanลฃa. Este vorba despre “SCF Black Sea Tall Ships Regatta”, competiลฃie care se va desfฤƒลŸura între 30 aprilie ลŸi 27 mai 2014. Navele participante la regatฤƒ vor concura pe traseul Varna – Novorosiisk – Sochi – Constanลฃa. La finalul cursei, întreaga flotฤƒ participantฤƒ va rฤƒmâne în portul Constanลฃa în perioada 24 – 27 mai 2014, iar navele vor fi deschise publicului. Totodatฤƒ, la Constanลฃa va avea loc ลŸi ceremonia de premiere a participanลฃilor.

Ieri s-a înscris în competiลฃie nava ruseascฤƒ Sedov. Construitฤƒ în 1921 ลŸi cu o lungime de 117,5m, este cel mai mare velier navฤƒ ลŸcoalฤƒ din lume.

Din partea României, la regatฤƒ, va participa ลŸi nava ลŸcoalฤƒ Mircea, care împlineลŸte anul viitor 75 de ani de când se aflฤƒ în serviciul marinei române. De altfel, bricul Mircea a mai participat la astfel de curse ลŸi se bucurฤƒ de mare apreciere la nivel internaลฃional. Regata este deschisฤƒ oricฤƒrei ambarcaลฃiuni cu vele care îndeplineลŸte condiลฃiile specificate pe pagina de internet a STI.

Regata va fi organizatฤƒ în România de Navigator Yacht Club în parteneriat cu Academia Navalฤƒ Mircea cel Bฤƒtrân, Compania Naลฃionalฤƒ Administraลฃia Porturilor Maritime S.A. ลŸi Primฤƒria Municipiului Constanลฃa.
STI este o organizatie non profit din Marea Britanie care de peste jumฤƒtate de secol întreprinde activitฤƒลฃi legate de „sail training”. Conceptul de „sail training” constฤƒ în educarea ลŸi instruirea tinerilor la bordul navelor cu vele. Astfel, tinerii se confruntฤƒ cu numeroase provocฤƒri, atât fizice, cât ลŸi emoลฃionale, dar, sub îndrumarea instructorilor cu experienลฃฤƒ, reuลŸesc sฤƒ deprindฤƒ aptitudini de lucru în echipฤƒ, disciplinฤƒ, responsabilitate. Majoritatea celor care se angajeazฤƒ în aceastฤƒ activitate, o considerฤƒ o experienลฃฤƒ care le-a schimbat profund viaลฃa. Sponsorul STI pentru regata din Marea Neagrฤƒ este Sovcomflot, cea mai mare companie de shipping din Federaลฃia Rusฤƒ.

NYC este o organizaลฃie non profit, din România, care promoveazฤƒ ลŸi întreprinde activitฤƒลฃi în domeniul sporturilor nautice. NYC va suporta toate costurile ce decurg din contractul cu STI, din fondurile atrase de la membrii organizaลฃiei ลŸi sponsori.

Eveniment unic în lume

Regata este un eveniment unic în lume, iar Marea Neagrฤƒ îi oferฤƒ o importanลฃฤƒ aparte, prin frumuseลฃea locurilor ลŸi a oamenilor de-aici. Zeci de nave maritime vor lua parte la acest concurs, iar în fiecare port în care acestea vor acosta va fi un adevฤƒrat festival, important atât pentru marinari, cât ลŸi pentru localnici, pentru cฤƒ accesul pe fiecare dintre nave este gratuit pentru orice persoanฤƒ.

Cele mai citite

Ministrul Predoiu a discutat cu miniศ™trii de Interne ศ™i de Finanศ›e din guvernul Austriei despre aderarea la spaศ›iul Schengen

Ministrul Afacerilor Interne, Cฤƒtฤƒlin Predoiu,ย spune cฤƒ a a avut o serie de รฎntรขlniri รฎnainte de Consiliul JAI , pentru a pregฤƒti intrarea Romรขniei รฎn...

Barcelona ar putea reveni pe Camp Nou รฎn decembrie!

Barcelona s-ar putea รฎntoarce pe noul stadion Spotify Camp Nou รฎncฤƒ din luna decembrie, dacฤƒ planul preศ™edintelui Joan Laporta va fi aprobat de Adunarea...

Integritatea รฎn achiziศ›ii publice sub lupฤƒ: ANI emite 13 avertismente

Agenศ›ia Naศ›ionalฤƒ de Integritate a verificat ศ™i 28% dintre contractele finanศ›ate din fonduri europene Potrivit unui comunicat al ANI, รฎn perioada iulie - septembrie 2024,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ