9.4 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialCei trei suspecţi în cazul jafului care a avut loc la un...

Cei trei suspecţi în cazul jafului care a avut loc la un supermarket din Sectorul 4, arestaţi

Doi bărbaţi şi o femeie suspectaţi în cazul jafului din noaptea de 7 spre 8 februarie, de la supermarketul Lidl de pe strada Turnu Măgurele din Capitală au fost arestaţi, informează Mediafax.

Ei au fost acuzaţi că au intrat în magazin înarmaţi cu un pistol şi două cuţite, le-au legat pe angajate şi au furat 4.500 de lei.Cei trei suspecţi au fost prinşi joi de poliţiştii bucureşteni, în urma unor percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Constanţa.

“Cu ocazia acestor activităţi au fost identificate şi reţinute trei persoane, doi bărbaţi de 21 şi 28 de ani şi o femeie de 25 de ani, acestea fiind suspectate de faptul că, în noaptea de 07/08 februarie a.c., ar fi pătruns prin efracţie în incinta unui supermarket din sectorul 4, unde, prin ameninţare cu un pistol şi două cuţite, ar fi imobilizat personalul prezent în locaţie şi ar fi sustras suma de 4.500 de lei”, se arată într-un comunicat de presă de vineri al Poliţiei Capitalei.

Suspecţii au fost reţinuţi şi prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, aceştia dispunând, în baza probatoriului prezentat de poliţişti şi procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 4, arestarea preventivă a celor trei pentru o perioadă de 29 de zile.

Poliţiştii bucureşteni au stabilit, în urma cercetărilor, că în noaptea comiterii faptei, cei trei suspecţi, înarmaţi cu un pistol neletal şi cuţite, ar fi intrat în supermarket prin forţarea uşilor de acces, unde le-ar fi ameninţat pe angajatele magazinului, “cu scopul ca acestea să nu opună rezistenţă şi să nu acţioneze butonul de panică”.

Doi dintre suspecţi, folosind mai multe bride din plastic, le-ar fi imobilizat pe angajatele magazinului, iar unul dintre ei ar fi încercat deschiderea seifului.

“Nereuşind însă acest lucru, cei în cauză ar fi sustras mai multe casete din casele de marcat, casete în care erau depozitaţi banii ce au constituit prejudiciul înregistrat ca urmare a comiterii faptei”, a precizat Poliţia Capitralei.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii Capitalei, cu cei trei suspecţi în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, declara în 8 februarie că supermarketul din Sectorul 4 jefuit de doi bărbaţi şi o femeie, care au intrat mascaţi în magazin, nu avea pază, iar sistemul video funcţiona parţial, urmând să fie luate măsuri dacă nu a fost respectat planul de pază.

Niculae preciza că din primele cercetări reiese că cei 4.500 de lei luaţi de tâlhari nu erau asiguraţi şi se aflau, în momentul atacului, în mai multe cutii, lângă casa de marcat.

Poliţiştii au stabilit faptul că în planul de pază al supermarketului jefuit se specifică faptul că atunci când în incintă există o minimă activitate, este obligatorie paza umană.

Cele mai citite

Consiliul JAI din 3-4 martie nu are pe agendă nici extinderea Schengen nici situația României

Consiliul JAI (Justiție - Afaceri Interne) va avea prima reuniune oficială a anului 2024 în perioada 3 - 4 martie iar pe agenda acestei...

Ugo Humbert a câștigat turneul ATP de la Dubai

Francezul Ugo Humbert a câştigat turneul ATP 500 de la Dubai, după ce l-a învins în finala de sâmbătă pe kazahul Aleksandr Bublik, în...

Mă gândesc să sap o groapă/Pentru cei care mă sapă!

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone e binedispus într-o frumoasă duminică de primăvară! Postează pe facebook un mesaj tonic, pe care-l parcurgem amuzați....
Ultima oră
Pe aceeași temă