13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialCei doi ocupanţi ai maşinii din care s-au furat peste 22 de...

Cei doi ocupanţi ai maşinii din care s-au furat peste 22 de kg. de aur, supuşi testului poligraf

Cei doi ocupanţi ai maşinii din care s-au furat peste 22 de kilograme de aur pe Autostrada Bucureşti – Piteşti, patronul firmei de bijuterii din Bucureşti, precum şi alte persoane care au avut legătură cu transportul de bijuterii au fost supuşi, miercuri seară, testului poligraf la sediul IPJ Argeş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avocaţii acestora au spus că aducerea clienţilor lor la testul cu detectorul de minciuni este o procedură standard, uzuală în asfel de cazuri.

„Detectorul de minciuni este o practică uzuală în dosarele de acest fel şi trebuie să se facă testul poligraf cu toate persoanele care au cunoştinţă de speţa respectivă. Nu este pentru faptul că nu au fost crezuţi, este, repet o procedură absolut standard. Toată lumea l-a efectuat, deci toate persoanele care au legătură cu cazul.(…).Clienţii noştri au fost întrebaţi tot ce ştiu în legătură cu subiectul respectiv, au fost multe întrebări, iar organele de anchetă şi-au făcut datoria în mod exemplar”, a declarat avocatul patronului firmei de bijuterii, Marius Vasile.

Întrebat dacă există nereguli în declaraţiile celor audiaţi şi de ce s-a preferat un transport cu o maşină nesecurizată, avocatul a spus că nu i s-a comunicat că ar exista inadvertenţe, iar alegerea unei maşini obişnuite pentru transportul aurului a fost „o opţiune personală” care s-a dovedit că „nu a fost cea mai fericită dintre toate”.

„Până în acest moment vă daţi seama că nu ni s-au comunicat datele care ar putea să compromită cursul anchetei. Dânşii, poliţiştii, procurorii, investighează, nu sunt probleme.(…) Nu există niciun dubiu, aurul a existat, există acte contabile care dovedesc această situaţie, deci totul este absolut în regulă din acest punct de vedere juridic. Cât priveşte destinaţia a fost o neînţelegere, dar nu a fost vina clienţilor mei, iar transportul aurului cu acea maşină a fost o opţinue personală ca să nu atragă atenţia. A fost o opţiune personală care se pare că nu a fost cea mai fericită dintre toate. Nu este prima oară (n.r – când se transporta aur cu o astfel de maşină). Avem încredere în Parchetul Argeş şi în Inpectoratul de Poliţie Judeţean Argeş că îi vor găsi cât mai repede pe autori, achetatorii au acţionat profesionist până acum”, a mai declarat avocat Marius Vasile.

Marţi, în jurul orei 10.50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş a fost sesizat că la kilometrul 83, pe Autostrada Bucureşti – Piteşti, două persoane care se deplasau cu un Volkswagen Passat au fost oprite în trafic de trei bărbaţi care se aflau într-un alt autoturism, de culoare neagră.

„Aceştia aveau feţele acoperite şi, prin ameninţare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kilograme de bijuterii, despre care victimele afirmă că sunt din aur”, preciza sursa citată.

Totodată, cei trei au deposedat victimele şi de cheile autoturismului cu care acestea se deplasau, dispărând în direcţia Piteşti.

Bijuteriile furate aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc, susţin surse judiciare, care au precizat că aurul nu era asigurat. Valorea bijuteriilor furate ar depăşi un milion de euro.

Diamanti Veri are capital social minim şi este înregistrată într-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Firma a fost înfiinţată în 15 iulie 2010, de un cetăţean turc pe nume Ayhan Numan, născut în Tarsus, în Turcia, în 1963.

Pe un site destinat comerţului cu bijuterii en-gros apare numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei, şi anume Huseyn Karaback.

Cele mai citite

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă