17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCei care agresează personalul medical ar putea primi până la 12 ani...

Cei care agresează personalul medical ar putea primi până la 12 ani de închisoare

Cei care ameninţă sau agresează personalul medical ar putea primi de la şase luni până la 12 ani de închisoare, în funcţie de gravitatea faptelor, potrivit unui proiect de lege lansat marţi în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii, informează NewsIn.

„Ministerul Sănătăţii a mai atras atenţia asupra problemelor de siguranţă cu care se confruntă personalul medical. Astfel, anul trecut, ministerul a înaintat un amendament la Legea privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, care însă nu a fost adoptat.

Astăzi, dacă o persoană loveşte un medic într-un spital poate să fie sancţionată cu închisoare de la trei luni până la doi ani, sau cu amendă, după caz. Noi propunem înăsprirea pedepselor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.

Conform proiectului de act normativ, ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau orice alt fel de personal din sistemul sanitar, aflat în exerciţiul funcţiunii, va putea fi pedepsită cu închisoarea de la şase luni luni la 2 ani sau cu amendă.

Reprezentanţii ministerului mai propun ca orice acte de violenţă, ca de exemplu lovirea, săvârşite împotriva cadrelor medicale să fie sancţionate cu închisoare de la şase luni la trei ani, iar vătătmarea corporală să poată fi pedepsită cu închisoare de la şase luni la şase ani.

Vătămarea corporală gravă ar putea sancţionată cu închisoare de la trei la 12 ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă