21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialCecilia Sarkozy a declinat invitatia familiei Bush

Cecilia Sarkozy a declinat invitatia familiei Bush

Cecilia Sarkozy, sotia presedintelui francez Nicolas Sarkozy, nu participa la dejunul prevazut pentru sambata cu presedintele american George W.Bush, asa cum era prevazut initial, a indicat purtatoarea de cuvant a Casei Albe Dana Perino, transmit AFP si AP, consultate de Rompres.

Dana Perino a subliniat ca presedintele francez Nicolas Sarkozy vine la dejun, dar sotia sa i-a telefonat sambata dimineata (ora locala) Primei doamne a SUA, Laura Bush, pentru a-i transmite ca ea si copiii nu se simt bine si deci nu pot veni la picnicul pregatit la resedinta familiei Bush din Kennebunkport.

Nicolas Sarkozy si familia sa se afla de la inceputul lui august in vacanta in SUA. Nicolas Sarkozy a fost acela care a ales ca loc de vacanta Statele Unite, decizie pentru care a fost criticat pe plan intern. Presedintele francez a optat pentru Wolfeboro (statul New Hampshire), o mica localitate aflata la doua ore cu masina de Boston, pe malul Lacului Winnipesaukee, foarte apreciata de inalta societate americana. Wolfeboro are o populatie de 6000 de locuitori si se prezinta ca unul dintre cele mai vechi locuri de vilegiatura din Statele Unite. Orasul este situat la circa 50 de kilometri de Kennebunkport, din statul Maine, unde se afla casa de vacanta a familiei Bush.

Pentru 'dejunul informal' de sambata al celor doi lideri, prima lor intalnire de pe teritoriul SUA de la investirea presedintelui francez, in mai, cuplul prezidential american nu a incercat sa rivalizeze cu bucataria frantuzeasca, ci a pregatit "un picnic traditional, la care se vor servi intre altele hotdogi si hamburgeri", a precizat purtatoarea de cuvant a Casei Albe.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență după bombardamentul israelian de la Rafah

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de 28 mai 2024, în care va discuta atacul aerian executat...

EXCLUSIVE: Bucharest Tribunal Judge to be Persecuted or Arrested for Defying a Mob Group in the Adamescu’s Case

MAFIA GROUP TARGETING ROMANIAN JUSTICE AND DAN ADAMESCU'S SON Alexander Adamescu's Extradition: It has been confirmed that if Alexander Adamescu were to be extradited, he...

Cum condamnă ministerul lui Radu Oprea România la pierderi financiare. Falimentul LIDO, o societate deținută de statul român. Corupție la nivel Înalt?

Înalți demnitari, personaje controversate din Servicii și oameni din justiție se numără printre persoanele care luptă pentru falimentarea Lido SA, o companie în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă