17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCea mai moderna sectie de politie din Moldova functioneaza la Iasi

Cea mai moderna sectie de politie din Moldova functioneaza la Iasi

Sala de proiectii cu tehnologie de ultima ora, instruire on-line pentru agentii de politie, sedinte operative in stil american sau acces rapid la bazele de date ale persoanelor suspecte.

Nu este vorba de o unitate din Occident, ci de o sectie de Politie din Iasi, acolo unde conducerea a reusit sa puna bazele unei sali de instruire moderne la standarde europene, singura de acest gen din zona Moldovei si a doua din tara. "Este vorba de un proiect care s-a inscris intr-un program de renovare al intregului sediu al Politiei Municipiului Iasi, cladire in care functioneaza si sectia noastra", ne-a declarat inspectorul principal Lucian Mursa, seful Sectiei III. Constructia salii a costat aproximativ 80 de milioane lei si a fost gata intr-o singura luna. Mare parte din bani au venit de la Asociatia Internationala a Politistilor Regiunea Iasi, restul provenind de la Inspectoratul de Politie Judetean si de la cei care activeaza in cadrul Sectiei III.
Inca din prima zi de cand a fost data sala in functiune, politistii Sectiei III au avut parte de o surpriza neasteptata. La prima sedinta operativa au fost primiti cu cate o cafea calda si muzica budha-bar. "In fiecare dimineata e la fel. Ajuta la detensionare si la confortul psihic. Politistii vin acum cu alta tragere de inima la serviciu", a subliniat seful Sectiei III. Dupa "trezirea de dimineata", incep sedintele obisnuite. "In cazul in care cautam un suspect, toti politistii care participa la sedinta au posibilitatea sa-l vada pe ecranul de proiectie. Avem acces imediat la bazele de date nationale, ceea ce economiseste timp important", mai spune Lucian Mursa. Zilnic, politistii Sectiei III participa, in trei schimburi, la cursuri de pregatire profesionala facute dupa programele Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). Sala de sedinte a Sectiei III ar putea fi un proiect-pilot pentru celelalte patru sectii iesene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă