20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCE va acţiona Bulgaria în justiţie

CE va acţiona Bulgaria în justiţie

Comisia Europeană a confirmat că va iniţia o procedură judiciară împotriva Bulgariei pentru că nu a implementat reglementările europene în materie de colectare a deşeurilor, la peste doi ani după ce a fost lansată o procedură de infringement în această chestiune, scrie Mediafax.

Anunţul a fost făcut după o întrevedere între ministrul bulgar a Mediului, Nona Karajhova, şi comisarul UE al Mediului, Janez Potocnik.

Karajhova a declarat că a prezentat poziţia autorităţilor bulgare, însă comisarul UE i-a transmis că decizia de acţionare în justiţie a Bulgariei a fost deja luată, iar cazul va fi judecat la Luxemburg.

Potrivit lui Karajhova, autorităţile bulgare vor încerca să convingă instanţa că au făcut tot posibilul pentru soluţionarea problemelor. Ministrul bulgar şi-a exprimat speranţa că decizia instanţei va fi în favoarea Bulgariei. În caz contrar, Sofia ar putea plăti amenzi foarte mari, de ordinul a milioane de euro.

Dosarul nu a fost încă depus, dar acţiunea va fi intentată la o lună după luarea deciziei în acest sens.

Cazul se referă la depozitarea inadecvată a deşeurilor în oraşul Sofia, unde ar fi trebuit să existe o reţea de reciclare în momentul aderării Bulgariei la UE, pe 1 ianuarie 2007.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă