9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCE va acţiona Bulgaria în justiţie

CE va acţiona Bulgaria în justiţie

Comisia Europeană a confirmat că va iniţia o procedură judiciară împotriva Bulgariei pentru că nu a implementat reglementările europene în materie de colectare a deşeurilor, la peste doi ani după ce a fost lansată o procedură de infringement în această chestiune, scrie Mediafax.

Anunţul a fost făcut după o întrevedere între ministrul bulgar a Mediului, Nona Karajhova, şi comisarul UE al Mediului, Janez Potocnik.

Karajhova a declarat că a prezentat poziţia autorităţilor bulgare, însă comisarul UE i-a transmis că decizia de acţionare în justiţie a Bulgariei a fost deja luată, iar cazul va fi judecat la Luxemburg.

Potrivit lui Karajhova, autorităţile bulgare vor încerca să convingă instanţa că au făcut tot posibilul pentru soluţionarea problemelor. Ministrul bulgar şi-a exprimat speranţa că decizia instanţei va fi în favoarea Bulgariei. În caz contrar, Sofia ar putea plăti amenzi foarte mari, de ordinul a milioane de euro.

Dosarul nu a fost încă depus, dar acţiunea va fi intentată la o lună după luarea deciziei în acest sens.

Cazul se referă la depozitarea inadecvată a deşeurilor în oraşul Sofia, unde ar fi trebuit să existe o reţea de reciclare în momentul aderării Bulgariei la UE, pe 1 ianuarie 2007.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă