7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialCe ţări sărbătoresc Ziua Copilului

Ce ţări sărbătoresc Ziua Copilului

Ziua Copilului este celebrată în zile diferite la nivel mondial. Doar România, China, Polonia, Bulgaria şi Republica Moldova sărbătoresc, în data de 1 iunie, Ziua Copilului. 

În cazul celorlalte ţări de pe glob, datele diferă. Spre exemplu, Argentina sărbătorește a doua duminică din luna august, Australia celebrează această zi în prima duminică din luna iulie, în timp ce Cuba sărbătorește în a treia duminică din luna iulie.

În Brazilia, Ziua Copilului se  sărbătorește în data de 12 octombrie. Germania de la reunificarea Germaniei se sărbătorește în data de 1 iunie din timpul DDR-ului și 20 septembrie sărbătoarea Republicii Federale Germania.

În India, Ziua Copilului este celebrată pe 14 noiembrie, în timp ce în Japonia aceată zi este celebrată în data de 5 mai.

Turcia şi Mexic îi celebrează pe copii în aprilie, pe 23, respectiv 30 aprilie.

Ziua Copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptatDeclarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”.

În anul 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului”.

 

Cele mai citite

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...
Ultima oră
Pe aceeași temă