18.6 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăSpecialCe spune Vladimir Putin despre sancțiunile impuse Rusiei

Ce spune Vladimir Putin despre sancțiunile impuse Rusiei

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, joi, că nu se aşteaptă ca Occidentul să anuleze sancţiunile impuse Rusiei, acestea fiind o strategie pentru a ţine statul sub control, relatează Sputnik, conform Mediafax.

„În legătură cu sancţiunile, am avut o discuţie cu oamenii de afaceri. Le-am spus să nu se aştepte ca sancţiunile să fie anulate în curând, pentru că este o problemă de natură politică. Aceste chestiuni sunt strategice pentru unii dintre partenerii noştri în cooperarea cu Rusia şi blocarea dezvoltării noastre”, a afirmat Putin în cadrul sesiunii anuale de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii.

El a adăugat că Rusia nu ar trebui să fie deranjată de sancţiunile occidentale, ci ar trebui să le folosească pentru a atinge un nou nivel de dezvoltare.

Preşedintele a mai declarat că economia Rusiei şi-ar putea reveni în decurs de doi ani, ţara având suficiente resurse pentru a depăşi dificultăţile cu pierderi minime. „Datorită întăririi rublei şi creşterii anumitor pieţe şi altor domenii, cred că (recuperarea economică) s-ar putea întâmpla în mai puţin de doi ani”, a precizat el.

„Avem suficiente resurse, în primul rând resurse umane, şi suntem pregătiţi să muncim. Sarcina noastră – a preşedintelui, Guvernului, Băncii centrale, liderilor regionali – este să depăşim perioada dificilă cu pierderi minime. Este posibil? Eu sunt sigur că este”, a declarat Putin.

Preşedintele rus răspunde joi întrebărilor cetăţenilor, fără să accepte întrebări din străinătate, în cadrul celei de-a 13-a sesiuni a „liniei directe cu Vladimir Putin”, care a început la ora 12.00 (12.00, ora României), programul fiind difuzat în direct de mai multe posturi de televiziune şi de radio.

Cele mai citite

ANAF pregăteşte o serie de campanii de control pentru a verifica existenţa sediilor fixe şi/sau permanente

O serie de controale va viza verificarea existenţei unor sedii fixe şi/sau permanente ale contribuabililor nerezidenţi pe teritoriul României, în condiţiile în care reprezentanţii...

Produsele menstruale organice – Tot mai aproape de tine în 2023

În ultimii ani, nevoia de a adopta un stil de viață sănătos și ecologic a devenit o prioritate pentru mulți dintre noi. Odată cu...

Alege coșurile de gunoi special create pentru colectarea selectivă și responsabilă a deșeurilor!

Într-o societate în care se pune din ce în ce mai mult accentul pe sustenabilitate și protejarea mediului, colectarea selectivă și responsabilă a deșeurilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă