7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialCe spune Emil Boc despre organizarea CE de gimnastică la Cluj

Ce spune Emil Boc despre organizarea CE de gimnastică la Cluj

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat vineri, după ce România a primit dreptul de organizare al CE de gimnastică din 2017, că sala din oraş nu s-ar "face de ruşine" cu organizarea evenimentului, iar municipalitatea este pregătită pentru cofinanţare, informează Mediafax.

"Cluj este tot România şi este pregătit să organizeze şi să primească competiţii internaţionale de mare anvergură, inclusiv un Campionat European de gimnastică. Pentru mulţi ani de aici înainte, Sala Polivalentă din Cluj va fi cea mai bună pentru mari evenimente. Pardoseala se poate demonta şi repune pentru orice sport, inclusiv gimnastică. Există cubul de transmisii ca în NBA, unic în România, dar şi toate facilităţile, inclusiv posibilitatea să extindem capacitatea până la 10.000 de locuri. Sala Polivalentă din Cluj este nu doar construită şi funcţională, dar şi deja acreditată de federaţii internaţionale", a declarat Emil Boc.

Primarul din Cluj-Napoca a făcut referire şi la publicul clujean, obişnuit cu mari performanţe în sport de-a lungul anilor.

"Publicul clujean este nu doar iubitor de sport, ci şi avizat, ar primi cu bucurie un eveniment atât de important ca acest Campionat European de Gimnastică. Am fi cu toţii mândri, nu doar pentru Cluj şi Transilvania, ci şi pentru România. Cred că nu ne-am face de ruşine la Cluj cu Sala Polivalentă şi organizarea, avem experienţă deja cu Capitala Europeană a Tineretului din 2015 şi suntem pregătiţi pentru orice", a mai spus fostul premier, Emil Boc.

Întrebat dacă municipalitatea s-ar implica şi în partea de susţinere financiară a CE de gimnastică din 2017, bugetul evenimentului fiind estimat la cel puţin un milion şi jumătate de euro, Boc a răspuns: "Suntem pregătiţi pentru cofinanţare".

El s-a declarat un fan al gimnasticii şi crede că organizarea Campionatului European la Cluj ar putea reprezenta momentul relansării României spre topul mondial.

"Octavian Bellu şi Mariana Bitang sunt monştrii sacri ai gimnasticii româneşti. Nadia Comăneci, Emilia Eberle, Sandra Izbaşa şi fetele de acum, dar şi antrenorii lor merită tot respectul nostru. Sunt convins că de la Cluj România s-ar relansa ca o putere mondială, mai ales în perspectiva olimpică", a încheiat Emil Boc.

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), Adrian Stoica, a anunţat, vineri, că România va organiza Campionatele Europene de Gimnastică din 2017, aceasta fiind a doua ediţie găzduită de ţara noastră după cea din 1957, prima a competiţiei.

Şeful FRG mai spune că infrastructura necesară organizării CE din 2017 a fost prezentată acum doar "în poze".

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat că este o mare responsabilitate şi nu concepe ca noua Sală Polivalentă din Bucureşti, de 12.000 de locuri, să nu fie terminată la timp.

România a fost aleasă gazdă a CE din 2017 în detrimentul Danemarcei, care şi-a depus candidatura prin Odense.

Construcţia Sălii Polivalente de la Bucureşti, de 12.000 de locuri, din Complexul Sportiv Naţional "Lia Manoliu", în care ar urma să se desfăşoare CE de gimnastică, feminin şi masculin, din aprilie 2017, nu a fost încă începută.

Cele mai citite

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă