25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCe soluție are președintele companiei aeriene a Turciei pentru evitarea unor tragedii...

Ce soluție are președintele companiei aeriene a Turciei pentru evitarea unor tragedii aeriene ca la Germanwings

Președintele companiei Turkish Airlines, Temel Kotil, crede că o soluție pentru evitarea unor tragedii aeriene, cum a fost aceea a avionului Germanwings, este ca piloții să se căsătorească. După căsătorie, piloții n-ar mai suferi de depresii atât de grave ca Andreas Lubitz, care și-a prăbușit intenționat avionul, susține CEO-ul Turkish Airlines.

Ziarul Hurriyet, citat de Mediafax, arată că președintele companiei aeriene turce a făcut această propunere pentru a demonstra importanța stilului de viață al piloților.

Lubitz, care suferea de depresie, l-a închis pe comandantul aeronavei în afara cockpitului şi a doborât în mod deliberat avionul Airbus A320 în Alpii francezi, pe 24 martie. Toate cele 150 de persoane aflate la bord au murit.

"Prăbuşirea a avut loc după ce pilotul, care a provocat accidentul, s-a despărţit de prietena sa. De aceea, prieteni, să ştiţi că încurajăm piloţii necăsătoriţi să se căsătorească", a declarat Kotil.

Oficialul s-a plâns, de asemenea, de faptul că numărul femeilor pilot din cadrul Turkish Airlines este în continuare scăzut. Doar trei femei se află printre cei 86 de piloţi care au absolvit recent, a precizat el.

"În prezent avem doar 40 de femei pilot în cadrul flotei noastre. Dacă jumătate dintre cei 4.000 de piloţi ar fi femei… am avea 2.000 de femei (pilot)", a spus el. "Cel puţin 10% dintre piloţii noştri ar trebui să fie femei, ceea ce înseamnă 400", a continuat Kotil. "Invit toate femeile care îndeplinesc criteriile să devină piloţi", a adăugat CEO-ul Turkish Airlines.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă