20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCe scuze au invocat politicienii după publicarea "operaţiunii SMS"

Ce scuze au invocat politicienii după publicarea „operaţiunii SMS”

RL a întrebat o parte din cei 118 parlamentari de ce au răspuns pozitiv SMS-ului de afaceri. Răspunsurile lor copilăreşti frizează hilarul, indicând o amnezie de grup. Vedeţi mai jos cele mai haioase răspunsuri.

Nicu Bănicioiu (PSD), preşedintele Tineretului Social Democrat, fost lider al unuia din sindicatele studenţeşti, în timpul guvernării Năstase:

N.B.: „N-am ce să comentez. Am primit un SMS de la cineva care vrea o întâlnire cu mine. Eu răspund la toate SMS-urile”.

R.L.: „Inclusiv de afaceri?”

N.B.: „Domne, nici n-am citit SMS-ul foarte bine”.

Valerian Vreme (PDL), ministrul Comunicaţiilor în actual guvern Boc. Valerian Vreme s-a remarcat ca fiind cel mai insistent parlamentar român, apelând-o pe investitoarea fictivă de 7 ori în interval de două ore şi jumătate:

V.V.: „Păi de obicei eu sun la toate chestiile pe care le văd aşa, mai..”

R.L.: „Inclusiv la propunerile de afaceri?”

V.V.: „Nu e neapărat o propunere de afaceri”

R.L.: „Dar scrie acolo în SMS că e o propunere de afaceri”.

V.V.: „Habar n-am. Asta nici nu-mi amintesc”.

Florin Anghel (PDL), membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă şi membru în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor:

F.A.: „Ce reacţie am avut? N-am avut nici o reacţie…am sunat la un moment dat, pentru că vroiam să văd despre ce e vorba. Nu-mi era clar. Nu ştiu ce era…Cum să spun eu, întâmplarea face că umblu după finanţări şi vroiam să văd despre ce finanţări e vorba. Nu să mă întâlnesc, nicicum, Doamne fereşte!”.

Tudor Chiuariu (PNL), ex-ministru al Justiţiei, actualmente inculpat în dosarul Poşta Română, unde e suspectat că a aprobat vânzarea către o companie privată a unor proprietăţi ale Poştei, la preţuri mult subevaluate:

T.C.: „Libertatea economică nu e limitată în nici un fel. E un drept garantat de constituţie, numai că demnitarii după cum ştiţi nu pot deţine funcţii executive în societăţi comerciale. Dar nu poate fi nici un aspect legal în privinţa iniţierii unei afaceri. Însă e mult prea mult să spuneţi că mi s-a propus o afecere. Era o chestie aşa, un zvon”.

Koto Josef (UDMR), deputat român de entie maghiară care reprezintă interesele electoratului român de pe continentul african. Josef Koto a intrat în istoria Parlamentului României ca „alesul neamului” care a ajuns deputat cu numai 34 de voturi:

K.J.: „Staţi, staţi, staţi, n-am primit eu SMS-ul. Lynn Fischer? Da, nu ştiu despre ce este vorba, m-a conectat, am trimis un răspuns să mă conecteze să îmi spună despre ce este vorba. Nu ştiu despre ce e vorba, nu s-a prezentat”.

Robert Negoiţă (PSD), este un multimilionar controversat, proprietarul ex-celui mai mare hotel din Europa şi pentru sustragerea de la plata TVA pentru sute de proprietăţi vândute în timpul boom-ului imobiliar. Negoiţă a fost demnitarul cu cel mai rapid timp de răspuns (în acelaşi minut) la „SMS-ul de afaceri”:

R.N.: „Am fost sunat? Cred că ai voie, nu-ţi interzice legea să negociezi afaceri. Dar eu n-am discutat afaceri şi nu mă interesează. Am discutat eu cu cineva afaceri de când sunt politician?”

Bogdan Ciucă (PC), vicepreşedinte al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi:

B.C.: „E ceva ilegal să port o discuţie pe tema asta? Eu întreb altceva? E ilegal să cumpăr ca demnitar acţiuni la o societate? Şi dacă afacerea era: «Domne, vând acţiuni, nu vă interesează? »”.

Mihaela Stoica (PDL), vicepreşedinte al comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare până în iun. 2010, actualmente membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială

R.L.: „Cum comentaţi disponibilitatea dumneavoastră de a vă întâlni cu investitorul fictiv care v-a propus o afacere prin SMS? „.

M.S.: „Eu mă întâlnesc cu oricine mă caută, indiferent”.

R.L.: „Dar legea 96/2006 ce spune doamnă despre incompati..?”

M.S.: „Auzi, dar legea 273/2002 ce spune? „Păi, tu crezi că eu învăţ legi pe dinafară? Ce întrebări sut astea pe care mi le pui?”

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă