20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCe scrie presa străina despre Cazul Adrian Năstase

Ce scrie presa străina despre Cazul Adrian Năstase

Răsturnările de situaţie din cazul Adrian Năstase au ajuns şi în atenţia presei internaţionale. Publicaţii precum Chicago Tribune, Huffington Post şi The Financial au relatat despre audierile medicului Şerban Brădişteanu şi a celor trei poliţişti implicaţi în cazul fostului premier.

Citeste si Cum a fost demascată conspiraţia pentru salvarea lui Năstase

Cotidianul Chicago Tribune preia o ştire a agenţiei Reuters despre audierea la DNA a lui Şerban Brădişteanu şi a oamenilor legii care au fost responsabili de punerea în executare a mandatului de arestare. Cotidianul notează că medicul a fost pus sub acuzare pentru că l-ar fi ajutat pe fostul premier să întârzie încarcerarea.

Citeste si ADRIAN NASTASE la Rahova. Fostul premier are un coleg de cameră şi grup sanitar propriu

Radio Europa Libera menţionează că au apărut dubii în privinţa diagnosticului pus de Brădişteanu lui Năstase. La rândul său, o televiziune locală din Texas prezintă o ştire Associated Press care afirmă că procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, s-ar indoi de faptul că Năstase a încercat să îşi ia viaţa.

Citeste si Declaraţie bombă în cazul Năstase: „Rana nu a fost profundă, glonţul doar l-a şters şi nu a fost nevoie decât de un pansament subţire şi de o branulă”

 

Publicaţia Huffington Post citează un martor al Reuters, care a urmărit îndeaproape evenimentele la arestarea lui Adrian Năstase. Un martor Reuters a văzut cum Năstase a fost preluat de la locuinţa sa şi a fost transportat la spital miercurea trecută. Purta doar un fular, fără urmă de o mască de oxigen sau vreo pată de sânge, scriu jurnaliştii cotidianului american.

Citeste si Cine este medicul Şerban Brădişteanu

The Financial relatează că suspiciunile au planat asupra medicilor implicaţi în cazul Năstase încă de când aceştia au refuzat să ofere detalii despre starea fostului premier, la începutul săptămânii.

Citeste si A învins Năstase?

Doctorii au refuzat să ofere detalii despre situaţia pacientului sau natura rănilor sale, motiv pentru care au stârnit şi mai multe suspiciuni în legătură cu circumstanţele din spatele tentativei de suicid, comentează The Financial, în ediţia electronică.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă