9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialCe revendicări au protestatarii de la RATB

Ce revendicări au protestatarii de la RATB

Lista revendicărilor angajaţilor RATB, de două pagini, mai cuprinde acordarea sporului de vechime şi plata zilelor de sărbători legale triplu. Protestatarii mai cer pensionarea la 58 de ani, conform fostei categorii a doua de muncă şi prime de Paşte, Crăciun şi Ziua Transportatorului de 25% din viitorul salariu, informează Newsin.

În plus, angajaţii RATB mai vor o primă de vacanţă de 80% din salariu, iar noul salariu negociat să fie indexat cu inflaţia.

Nu doar şoferii RATB sunt în grevă, ci şi alţi angajaţi, precum electricieni sau controlori.

Protestatarii spun că dacă revendicările nu le vor fi luate în seamă vor continua protestul şi joi.

Angajaţii RATB care au declanşat, miercuri, un protest spontan, refuză să meargă la sediul Regiei să discute cu primarul Sorin Oprescu şi spun că îl aşteaptă pe edil la Autobaza Titan, pentru a discuta cu ei.

Liderii celor cinci sindicate ale angajaţilor RATB spun însă că vor merge să discute cu primarul Capitalei, în timp ce angajaţii spun că aceştia nu îi reprezintă.

Edilul Capitalei a explicat că toate prevederile din contractul colectiv de muncă rămân în vigoare, iar salariile angajaţilor RATB nu vor fi reduse. Potrivit primarului, salariul mediu net la RATB este de 2.400 de lei, plus bonuri de masă în valoare de 150 de lei.

Şoferii RATB au refuzat, miercuri, să iasă pe trasee, nemulţumiţi de faptul că bugetul Regiei este prea mic şi va ajunge doar până în luna august. Şoferii se tem că le-ar putea fi reduse salariile. Protestatarii spun că dacă se va realiza o rectificare bugetară joi vor ieşi la muncă, însă vor o garanţie scrisă că se va întâmpla acest lucru.

Cele mai citite

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...
Ultima oră
Pe aceeași temă