10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCe planuri are Obama, după încheierea mandatului de la Casa Albă

Ce planuri are Obama, după încheierea mandatului de la Casa Albă

Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, nu a luat o decizie finală cu privire la ceea ce va face după terminarea mandatului, a declarat, luni, Casa Albă, informează Agerpres.

“Președintele a vorbit mult timp despre respectul pe care îl are pentru Columbia University și dorința sa de a continua să lucreze cu ei”, a afirmat Casa Albă într-un răspuns la o întrebare a agenției Reuters.

Citește și: PREMIERĂ. Barack Obama vizitează Arctica

“Cu toate acestea, în acest moment nu au fost finalizate deciziile despre planurile sale post-președinție”, a adăugat Casa Albă. 
    
Obama a terminat școala la New York în 1983. El a absolvit Columbia University și de asemenea Harvard Law School.

Ziarul studențesc Columbia Daily Spectator l-a citat pe președintele Columbia University Lee Bollinger afirmând în legătură cu o convocare a foștilor absolvenți: “Așteptăm cu nerăbdare să-l primim înapoi pe cel mai faimos absolvent al nostru, Barack Obama, în 2017”. 
    
Comentariile au agitat spiritele și au stârnit speculații pe social media despre planul de carieră al lui Obama după ce părăsește Casa Albă în ianuarie 2017, notează Reuters. 
    
Dar universitatea, într-un comunicat difuzat luni seară, precizează că comentariile lui Bollinger “au reiterat doar declarația din 12 mai a Fundației Barack Obama că intenționează să mențină o prezență la Universitatea Columbia” în scopul de “a explora și dezvolta oportunități pentru o asociație de lungă durată” și “nu reflectă evoluții viitoare în legătură cu planurile președintelui Obama”.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

CNAIR începe proiectarea și execuția autostrăzii Alternativa Techirghiol

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis marţi, 23 aprilie, la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), documentaţia de atribuire a...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă