17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialCE Oltenia este executat silit de Fisc

CE Oltenia este executat silit de Fisc

Complexul Energetic Oltenia, format din fuziunea complexurilor energetice Turceni, Craiova şi Rovinari cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia Târgu Jiu, este executat silit de ANAF pentru datorii uriașe la stat. Potrivit Mediafax, compania trebuie să plătească peste 24,8 milioane de lei.  

Fiscul a demarat procedura de executare silită a Complexului Energetic Oltenia pentru datorii totale la stat de 24,8 milioane de lei acumulate până la jumătatea anului, din care cea mai mare parte o reprezintă suma restantă la bugetul asigurărilor sociale, de 14,53 milioane lei. Obligaţiile restante la bugetul de stat însumează 5,692 milioane lei.

Citește și:  Complexul Energetic Oltenia, acuzații grave la adresa statului

Totodată, complexul Oltenia mai are datorii de 3,993 milioane lei la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, iar pentru asigurările de şomaj nu a plătit circa jumătate de milion de lei (572.035 lei).

Astfel, pentru recuperarea prejudiciilor la bugetele statului, ANAF a dispus începerea procedurii de executare silită a complexului energetic.

Citește și:  Când va începe construcţia grupului energetic de la Rovinari

CE Oltenia a fost înfiinţat în 2012 prin fuziunea complexurilor energetice Turceni, Craiova şi Rovinari cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia Târgu Jiu. Compania produce 95% din lignitul României şi poate genera până la 30% din consumul intern de energie electrică.

Directorul general al companiei, Laurenţiu-Dan Ciurel, este trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, alături de premierul Victor Ponta şi Dan Şova.

Compania controlată de stat, prin Ministerul Energiei, are aproape 15.400 de angajaţi şi 13 grupuri energetice, care cumulează o capacitate instalată de 3.900 MW.

Producătorul de cărbune și energie electrică și termică a realizat în 2014 o cifră de afaceri de 2,6 miliarde de lei , iar pentru acest an a prevăzut în bugetul de venituri și cheltuilei afaceri de 2,8 miliarde de lei, în creștere cu 7,6%.

CE Oltenia îşi bugetase pentru acest an investiţii de 870 milioane de lei, o parte din sumă pentru proiecte de reducere a influenţei costurilor cu certificatele de emisii poluante şi pentru construirea unei staţii de brichetare a cărbunelui pentru obţinerea de certificate verzi.

 

Cele mai citite

Eurobarometru. Românii, tot mai interesați de alegerile europarlamentare

Alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare și au loc pe data de 9 iunie, iar porivit unui sondaj realizat de parlamentul european,...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

TikTok, luat la rost de UE cu privire la riscurile pe care varianta Lite le are asupra copiilor

ByteDance's TikTok a primit un termen de 24 de ore pentru a furniza o evaluare a riscurilor privind noua sa aplicație TikTok Lite, lansată...
Ultima oră
Pe aceeași temă