21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCe locuri au mai rămas libere de Crăciun

Ce locuri au mai rămas libere de Crăciun

Staţiunile europene de schi atrag milioane de turişti în fiecare iarnă şi oferă zeci de mii de kilometri de pârtie, la pachet cu peisajele care ajută frigul extrem să-ţi taie respiraţia. Însă nu este obligatoriu să schiaţi de sărbători, ci puteţi alege să petreceţi Crăciunul într-una dintre marile capitale europene.

În capitalele europene

Praga

Din ce în ce mai puţine oferte turistice sunt valabile pentru perioada Crăciunului. Cu toate acestea, posibilităţile de a vă petrece sărbătorile de iarnă în capitala Cehiei sunt nenumărate. Focurile de artificii sunt uimitoare, indiferent daca le priviţi de pe malul Vltavei, din piaţa oraşului vechi, de la Castel sau de pe Podul Carol.

Un Crăciun de poveste la Praga, de la Eximtur, costă 295 de euro de persoană pentru un sejur de patru zile, în perioada 23 – 27 decembrie. Preţul include patru nopţi de cazare cu mic dejun, într-o cameră dublă, la un hotel de trei stele, transportul cu avionul Bucureşti – Praga şi retur, un tur panoramic de oraş, trasferuri aeroport – hotel, precum şi un însoţitor de grup. Nu sunt incluse în preţ taxele de aeroport (137 de euro de persoană), intrările la obiectivele turistice, cina festiva din seara de Crăciun, asigurarea medicală şi excursiile opţionale.

Viena

Viena ocupă locul întâi în topul oraşelor cu cea mai mare calitate a vieţii, iar petrecerile de sărbători sunt impregnate de stil, amploare, fast şi bună dispoziţie. Vienezii sunt unii dintre cei mai fericiţi oameni din lume şi ştiu de minune să-i facă şi pe alţii să simtă bucuria marilor momente. Veţi avea parte de muzică bună într-un oraş impecabil, de focuri de artificii şi ciocolată delicioasă, iar cârnăciorii şi berăriile austriece vă vor face cu ochiul.

Un sejur de cinci zile la Viena de Crăciun, de la Eximtur, de pe 22 până pe 26 decembrie, costă 260 de euro de persoană. Preţul include cazarea într-o cameră dublă la un hotel de trei stele, transportul cu avionul de la Bucureşti la Viena şi retur cu compania Austrian Airlines, patru nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele, transferuri aeroport – hotel, un tur de oraş cu însoţitor local, precum şi un ghid român pe toată perioada sejurului.

Un sejur similar, însă la un hotel de patru stele, de la agenţia Pack & Go, costă 250 de euro. Preţul include cazarea într-o cameră dublă cu mic dejun, precum şi biletul de avion Bucureşti – Viena şi retur. Asigurarea medicală, transferul aeroport – hotel – aeroport şi taxele de aeroport nu sunt incluse în preţ.

Crăciun la schi

Levi, Finlanda

Un sejur de Crăciun la schi, în Laponia, poate fi una dintre cele mai bune alegeri pe care le-aţi putea face în timpul iernii. Aflată pe Cercul Polar, Levi este staţiunea cu cele mai mari pârtii de schi din Finlanda şi găzduieşte, anual, evenimente din cadrul Cupei Mondiale la schi. În Levi vă aşteaptă 15 pârtii de schi iluminate pe timpul nopţii, precum şi o mare varietate de baruri şi restaurante.

Amatorii de inedit vor putea participa la safari cu reni, cu snowmobile şi cu sănii trase de câini. Un sejur de patru nopţi, la un hotel de patru stele, de pe 22 până pe 26 decembrie, de la una dintre agenţiile de turism Perfect Tour, Olimpia Turism, Coral Tours, Infinity Travel sau Alcala-Tropikal, costă 1399 de euro de persoană.

Preţul include transportul cu avionul, transferul aeroport – hotel – aeroport, micul dejun pe toată durata programului, cina festivă în ajunul Crăciunului, două excursii, îmbrăcăminte termoizolantă, însoţitor de grup, vorbitor de limbă românp, şi ghizi locali. Preţul nu include taxele de aeroport şi asigurarea medicală.

Zell Am See, Austria

O sejur de şapte nopţi la schi, în Austria, în staţiunea Zell Am See, costă 618 euro de persoană, de la Family Tour. Preţul include cazarea într-un hotel de patru stele, în perioada 21 – 28 decembrie, însă nu include asigurarea medicală. Transportul este disponibil la cerere, cu plecare din Bucureşti.

Petrece româneşte!

Un sejur în România de Crăciun poate fi o soluţie pentru persoanele care doresc să cheltuiască mai puţin şi să se bucure de câteva zile de linişte, în mijlocul unor peisaje pitoreşti. Preţurile pentru un astfel de sejur (de patru nopţi), de la agenţia Eximtur, variază între 650 de lei şi 569 de euro. Patru nopţi de cazare într-o cameră dublă la Vatra Dornei, la un hotel de trei stele, cu demipensiune, costă 650 de lei de persoană.

Preţul include şi masa festivă de Crăciun. Un sejur similar la Suceviţa, însă cu pensiune completă şi la un hotel de patru stele, costă 1300 de lei de persoană. Trei nopţi de cazare la Poiana Braşov, cu mic dejun inclus şi cu cină festivă în prima seară, precum şi în seara de Crăciun, costă 157 de euro, într-un hotel de trei stele.

Cei care doresc să petreacă Crăciunul la Predeal pot alege o ofertă care constă în două nopţi de cazare într-un hotel de patru stele, de pe 24 până pe 26 decembrie, cu mic dejun inclus în preţ. Un astfel de sejur costă 750 de RON de persoană, de la agenţiile Terra Vista şi Getica Turism.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă