8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCe le sfătuiește un secretar de stat în MECS pe eleve: Pieptul...

Ce le sfătuiește un secretar de stat în MECS pe eleve: Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Vasile Şalaru, a declarat că fetele ar trebuie să își ducă viața după dictonul: ”Pieptul în față, dosul în spate și să leşine băieţii”. Mai mult, oficialul a precizat că vrea să introducă în școli cursuri pentru eleve, care ar trebui să învețe “să meargă frumos şi să fie gazde bune”, relatează Mediafax

Șalaru susține că aceste ore de consiliere le-ar ajuta pe fete să se integreze mai ușor în societate ”prin atitudine și prin ținută”. Astfel, calitățile unei femei sunt, în opinia secretarului, ”să meargă frumos, să fie gazde bune și să știe cum se servește ceaiul”. 

Secretarul de stat nu a precizat ce calități ar trebui să aibă un băiat sau ce cursuri i-ar ajuta să se integreze mai bine în societate pe băieți. 

“Aceste ore de consiliere vizează, poate o să râdeți, poate nu, o integrare mai ușoară în societate, prin atitudine, prin ținută. Elevii noștri nu știu să calce pe stradă. Eu aș vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, știind să fie o gazdă bună, și cred că este o latură a învățământului românesc, care a fost total neglijată, și care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiți, de trecuta educație de pension”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației Vasile Şalaru, potrivit publicaţiei Glasul Hunedoarei.

Întrebat dacă nu ar fi mult mai util pentru elevi să învețe educație rutieră sau cursuri de prim-ajutor, secretarul de stat în Ministerul Educației a răspuns:  “Nimeni nu spune ca aceste lucruri să nu se facă. La dirigenție, ele erau obligatorii. Se făceau și acestea. Eu am spus ca pe lângă astea să se facă și altceva”.

La finalul conferinței de presă, secretarul de stat a mai spus că fetele ar trebui să se ghideze după enunțul: “Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”.

“Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înțeles, dar cred că un băiat, când are de braț o fată, cel puțin așa e la mine, în zona Moldovei, nu cred că îl interesează dacă fata știe educație rutieră, ci dacă știe să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții!”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Educației Vasile Şalaru, citat de Glasul Hunedoarei.

Vasile Şalaru este secretar de stat în Ministerul Educaţiei din luna ianuarie a acestui an. El este copreşedinte ALDE Iaşi, fiind şi candiddat la Primăria Iaşi.

 

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă