25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCe-i trebuie Simonei Halep ca să ajungă în TOP 5 mondial, în...

Ce-i trebuie Simonei Halep ca să ajungă în TOP 5 mondial, în opinia lui Năstase

Fostul tenismen Ilie Năstase a comentat victoria Simonei Halep asupra australiancei Samatha Stosur din finala turneului de la Moscova şi a declarat că sportiva de 22 de ani trebuie să se concentreze pe turneele de Grand Slam.

„Ea acum trebuie sa se concentreze mai mult pe turneele de Grand Slam, daca vrea să intre în primele 10 şi chiar mai aproape, numărul 5″, a spus Năstase pentru Digi Sport, care o consideră pe Stosur „o jucătoare foarte bună. Mi se pare că a câştigat un turneu de Grand Slam. Loveşte puternic, însă nu putea să o bata pe Simona şi s-a vazut”.

Ilie Năstase crede că Simona Halep ar putea să ajungă pe locul 2 în clasamentul WTA: „Cred că Simona nu se mulţumeşte cu locul 15 şi o sa meargă mai în faţă, dacă va continua să joace în felul acesta. Îmi spunea cineva că doar Serena Williams mai poate să o bată, dar Serena le cam bate pe toate, aşa că nu e o problema. Să fie ea locul 2, ar fi bine?”

Halep poate începe ascensiunea în ierarhie încă din luna ianuarie. „Trebuie să joace la Australian Open. Dacă are un parcurs bun şi acolo poate să intre în top 10. Nu e numai de investit, pentru că, uitaţi-vă, englezii au investit milioane în fiecare an în tenisul britanic şi au aşteptat atât de mult”, a declarat Ilie Năstase.

Simona Halep se află pe locul doi în lume în privinţa numărului de turnee câştigate în 2013 şi este devansată doar de Serena Williams. Românca le-a învins, în ultimele luni, pe Bartoli, Stosur, Kvitova, Wozniacki, Kirilenko şi Pavlyuchenkova.

Citeşte şi Simona, regina „quintei“

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă