19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCE dă în judecată Grecia pentru un ajutor de stat ilegal

CE dă în judecată Grecia pentru un ajutor de stat ilegal

Comisia Europeană a deschis proces Greciei la Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) pentru că nu a respectat decizia Bruxelles-ului privind recuperarea unor ajutoare de aproximativ 230 milioane euro acordate ilegal companiei Hellenic Shipyards, potrivit unui comunicat al CE, citat de NewsIn.

„Comisia permite statelor membre să plătească sume importante ca subvenţii către mediul de afaceri în fiecare an, dar în cazurile unde se descoperă că ajutorul de stat a fost acordat ilegal, acesta trebuie recuperat. A trebuit să luăm măsuri într-un număr mare de cazuri în ultimii ani, mai ales împotriva Franţei, Italiei şi Austriei. Trebuie să ne asigurăm că statele membre fac tot ce este necesar pentru recuperarea banilor”, a spus comisarul european pentru competiţie, Joaquín Almunia.

Pe 2 iulie 2008, CE a decis ca subvenţiile acordate de Grecia companiei Hellenic Shipyards erau incompatibile cu regulile de piaţă, din cauza distorsionării competiţiei. Compania are de rambursat aproximativ 230 milioane euro plus dobânzi.

„Comisia discută cu autorităţile elene şi Hellenic Shipyards încă din iulie 2008 cu privire la posibile modalităţi de implementare a deciziei, ţinând cont de dificultăţile financiare ale companiei. (…) Dar aceste eforturi au fost până în prezent zadarnice. De aceea, Comisia a decis să dea Grecia în judecată la Curtea Europeană de Justiţie”, se mai arată în comunicatul Comisiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă