9.4 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialCe avere are Angela Nicolae, suspectată de trafic de influenţă în dosarul...

Ce avere are Angela Nicolae, suspectată de trafic de influenţă în dosarul de evaziune fiscală

Procurorul Angela Nicolae, şef de birou la Parchetul ICCJ, suspectată de trafic de influenţă în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de 50 milioane de euro, are două terenuri şi o casă de vacanţă în judeţul Giurgiu, moştenite de la bunici, precum şi două apartamente.

Angela Nicolae a fost delegată în 23 mai 2012, pentru şase luni, până pe 23 noiembrie 2012, în funcţia de procuror şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe, altele decât programele Phare, din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Angela Nicolae este membră a Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), a Asociatiei Internationale a Procurorilor si a Asociatiei Juristilor Europeni.

Magistratul ocupă funcţia de şef de birou în Parchetul General încă din perioada în care Laura Codruţa Koveşi era procuror general al României, iar Marius Iacob, era şef secţie Urmărire penală şi criminalistică în acelaşi parchet. 

Ultima delegare în funcţie a Angelei Nicolae a fost făcută de Tiberiu Niţu în 24 mai, la opt zile după ce a fost numit procuror general şi ar fi expirat în 24 noiembrie.

Citeşte şi Cine este senatorul Nicolae Bădălău, implicat în dosarul de evaziune cu prejudiciul de peste 50 de milioane de euro

Ce deţine Angela Nicolae

Potrivit declaraţiei de avere din 10 iunie 2013, Angela Nicolae deţine două terenuri în comuna Crevedia Mare, judeţul Giurgiu, unul intravilan de 2.500 metri pătraţi şi celălalt extravilan de 17.200 de metri pătraţi, precum şi o casă de vacanţă de 90 de metri pătraţi, toate moştenite de la bunici, transmite Mediafax.

Angela Nicolae mai deţine un apartament în suprafaţă de 74 de metri pătraţi, cumpărat în 1991, precum şi un apartament de 60 de metri pătraţi, moştenit în 2010 de la mama sa.

Magistratul a mai notat în declaraţia de avere că deţine un autoturism Ford Mondeo din 2008, pe care l-a cumpărat în leasing, iar în octombrie 2012 a vândut o maşină Volkswagen Touareg, în valoare de 5.570 de euro.

Angela Nicolae are de plătit trei credite, deschise în 2009 şi 2012, în valoare totală de 20.000 de lei şi 15.000 de euro.

În anul fiscal anterior, Angela Nicolae a avut venituri de 139.923 de lei din funcţia de procuror şef birou.

Citeşte şi PERCHEZIŢII. Senatorul PSD Nicolae Bădălău şi procurorul şef Angela Nicolae de la Parchetul Înaltei Curţi, protectorii unei vaste reţele de evazionişti. Prejudicii: peste 50 de milioane euro

Cele mai citite

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...

Lupta lui Donald Trump cu infernul

Azi e Super Thuesday pentru Republicanii americani. Ziua e importantă pentru că deja o duzină de state au optat pentru candidatul lor la președinția...

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...
Ultima oră
Pe aceeași temă