20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCazurile de soc hipotermic au scazut in Timis

Cazurile de soc hipotermic au scazut in Timis

Spitalele din judetul Timis si serviciul de Ambulanta au informat Directia de Sanatate Publica de decesul a patru persoane in primele doua nopti de frig. Totusi, in ultimele 24 de ore, numarul persoanelor luate de pe strada in soc hipotermic a scazut simtitor, in ultima noapte fiind inregistrate doar cinci cazuri, fata de 18 in prima noapte.
Totodata, Ministerul Sanatatii a trimis un ordin tuturor spitalelor pentru a-i adaposti pe cei care nu au un acoperis deasupra capului. La Spitalul Municipal, fiecare persoana poate sa faca o baie calda, sa primeasca hrana si, daca sunt bolnavi, sa fie tratati, dar nu pot sa ramana in unitatea medicala. La Spitalul Judetean exista o sala cu cateva paturi, unde oamenii pot sa ramana peste noapte si primesc ingrijiri medicale minimale.
Echipe de medici de la DSP au fost trimise si in zonele afectate de inundatiile din primavara trecuta, pentru a vedea daca mai exista banateni care stau in corturi sau spatii insalubre si neincalzite. Pana acum, s-au vizitat doar zonele Ionel si Otelec, iar zilele viitoare se va merge si la Foeni si Cruceni. Dupa cum a spus directorul adjunct al institutiei, Viorica Dumitru, situatia este normala, chiar si la scoli si gradinite.
Si in privinta situatiilor raportate la gripa, judetul Timis sta destul de bine. Medicii de familie sustin ca valorile inregistrate sunt normale pentru aceasta perioada a anului. Saptamana trecuta au fost luate in evidenta peste 600 persoane cu viroza respiratorie, dintre care 34 au beneficiat de internare. Alte 269 de persoane din Timis au fost diagnosticate cu pneumonie, dintre acestea fiind spitalizate 80.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă