21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCazul Litvinenko: Moscova l-ar putea pune sub acuzare pe Lugovoi daca Londra...

Cazul Litvinenko: Moscova l-ar putea pune sub acuzare pe Lugovoi daca Londra aduce dovezi

Oficialii rusi au declarat vineri ca ar putea incepe procedurile penale impotriva lui Andrei Lugovoi, dorit de Londra pentru a fi judecat pentru moartea lui Alexandr Litvinenko, daca britanicii aduc destule dovezi ca acesta ar fi vinovat in acest caz, informeaza Reuters, preluata de Rompres.

"Daca vom fi convinsi, asa cum sunt ei (n.red. Marea Britanie) ca acesta este un caz serios, atunci vom lansa propria noastra investigatie, vom audia martori si vom da un verdict", a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov citat de media ruse.

Autoritatile britanice il suspecteaza pe Andrei Lugovoi ca este direct implicat in otravirea cu poloniu – o substanta radioactiva foarte rara – a fostului agent rus Aleksandr Litvinenko, decedat la Londra in noiembrie 2006. Oficialii din Regatul Unit au cerut in numeroase randuri extradarea suspectului, lucru pe care Moscova l-a refuzat, replicand ca un cetatean rus nu poate, conform Constitutiei acestei tari, sa fie expulzat din tara. Criza provocata de aceasta situatie dintre Marea Britanie si Rusia a determinat cele doua tari sa anunte, in iulie, expulzarea reciproca de diplomati.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă