19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCAZ ULUITOR: "Boschetarul" cu 1,5 miliarde de lire în conturi

CAZ ULUITOR: „Boschetarul” cu 1,5 miliarde de lire în conturi

Un nomad modern, Nicolas Berggruen, detine doar strictul necesar, intr-o pungă de hârtie. Nu deţine o casă, maşină sau nici macar un ceas, lucrurile materiale avand o importanta undeva spre zero, scrie DailyMail, potrivit realitatea.net.

„Acţiunile noastre sunt cele care au valoare reală, restul nu contează”. Acesta este principiul dupa care traieste omul de afaceri. Nu-l diferentiaza aproape nimic fata de boschetarii care n-au un acoperis deasupra capului, in afara de un singur lucru. 1,5 miliarde de lire sterline.

Berggruen şi-a vândut insula privata acum 12 de ani, iar „acasă” a devenit un termen extrem de tranzitoriu pentru barbatul de 50 de ani. Viata i-a devenit o permanenta calatorie cu avionul. Uneori, Berggruen ajunge sa stea în 14 oraşe diferite într-o singura lună. Nu-si neglijeaza nici imperiul financiar. Recent, omul de afaceri a achizitionat un pachet de actiuni de la Burger King in valoare de 881 milioane de lire sterline. Insa, în ciuda bogăţiei sale, magnatul franco-german insistă că nu are nevoie si nici nu doreste bunuri materiale.

„Orice lucru detin este temporar, pentru ca suntem aici doar pentru o perioadă scurtă de timp. Valoarea reala o dau acţiunile noastre, care vor dura pentru totdeauna”, spune Berggruen.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă