5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialCaz REVOLTĂTOR în Franţa. Un cleric, judecat pentru agresiuni sexuale comise în...

Caz REVOLTĂTOR în Franţa. Un cleric, judecat pentru agresiuni sexuale comise în Franţa şi România

Un cleric din congregaţia Sfântul Ioan este judecat pentru agresiuni sexuale împotriva unor fete din Franţa şi România şi violarea unei minore şi a unei femei în vârstă de 33 de ani, informează Mediafax.

În deschiderea procesului, joi dimineaţa, fratele Jean-Dominique Lefèvre, în vârstă de 66 de ani, a recunoscut “toate” agresiunile sexuale care i-au fost imputate în perioada 1991-1999 împotriva a cinci fete în Franţa şi România, relatează Le Parisien.

În schimb, el a contestat că a violat una dintre ele, o româncă, precum şi violul unei femei în vârstă de 33 de ani în 2007.

Clericul a povestit cum a forţat fetele, majoritatea în vârstă de opt ani, să accepte mângâieri, admiţând “gesturi deplasate” legate de “pulsiuni”. Când atingerile au fost denunţate, el a cerut iertare familiei şi a fost mutat din congregaţie.

În perioada 1992-1996, fratele Jean-Dominique Lefèvre a fost trimis în misiune în România, unde a predat catehismul catolic şi a vizitat copii bolnavi într-un spital. El a cunoscut atunci o fată în vârstă de 12 ani, care îl acuză de viol şi susţine că a fost martora unor agresiuni sexuale asupra unor fete spitalizate.

“N-am violat-o niciodată”, a asigurat el, mărturisind atingerea sexuală a fetei în “cinci” ocazii şi mângâierea altor copii într-un spital din Bucureşti.

În afară de cele cinci cazuri pentru care este judecat, clericul a recunoscut şi agresarea sexuală a “altor cinci copii în România şi a altor doi sau trei în Franţa”, care nu au fost identificaţi toţi.

El va compărea, de asemenea, la 2 iunie în faţa tribunalului corecţional din Puy-en-Velay (Haute-Loire) pentru agresarea sexuală a unei minore în 1991. În ceea ce priveşte violarea femeii în vârstă de 33 de ani, decedată în cursul procedurii, el a negat, afirmând că relaţia lor s-a limitat la atingeri consimţite.

 

Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...
Ultima oră
Pe aceeași temă