20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCaz de rujeola in judetul Mures

Caz de rujeola in judetul Mures

In judetul Mures a fost inregistrat primul caz de rujeola, bolnavul fiind un adult de 28 de ani. Potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica (DSP), Silviu Morariu, pacientul a fost izolat, iar probele recoltate au fost trimise la Bucuresti pentru a se confirma diagnosticul.
„Este un barbat de 28 de ani care are o fetita de 9 luni care a fost vaccinata impotriva rujeolei”, a declarat Morariu. Acesta a adaugat ca in judet nu au fost depistate alte cazuri de acest gen.
Seful DSP a precizat, de asemenea, ca activitatea de vaccinare an-tirujeolica este in plina desfasurare, stocul de vaccin fiind suficient pen-tru numarul de copii aflati in evidente. Silviu Morariu a adaugat, insa, ca exista cu siguranta copii nedeclarati, in special in comunitatile de rromi, carora li se adauga cel putin cateva zeci care nu au fost vac-cinati la timp.
Potrivit sursei citate, in judet exista si cazuri de familii care au refuzat vaccinarea, fie din motive religioase, fie din contraindicatii temporare. In ceea ce priveste numarul de persoane care urmeaza a fi vaccinate antirujeolic, Morariu a spus ca la grupa de varsta 7-11 luni sunt luati in evidenta 2.504 copii, iar la grupa de varsta 12-15 luni exista catagrafiati 1.246 de copii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă