5.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialCâți oameni lucrează în industria de apărare

Câți oameni lucrează în industria de apărare

Cel mult 1472 de persoane vor lucra, în anul 2015, în industria românească de apărare, pe salarii plătite de la bugetul de stat.

Această decizie a fost adoptată prin Hotărârea de Guvern 140 / 2015, recent publicată în Monitorul Oficial.

HG 140 precizează „numărul mediu maxim de personal” pentru fiecare întreprindere în parte.

ROMARM: 1122 de angajați

Conform noului act normativ, principalul operator din industria de apărare, Compania Națională ROMARM, va avea 1122 de oameni.

Societățile ROMAERO și Avioane Craiova vor avea, fiecare, câte 150 de angajați.

Întreprinderea IOR din București va avea 30 de salariați, iar Șantierul Naval Mangalia și Uzina Mecanică Orăștie sunt menționate cu câte zece oameni.

Acești angajați vor desfășura activitățile prevăzute în OUG 95 / 2002 privind industria de apărare. Conform Ordonanței din anul 2002, salariații din unitățile industriei de apărare care duc lipsă de comenzi nu vor fi disponibilizați ci vor executa operații de întreținere, conservare, reparații sau pază.

Pentru salariații din uzinele care nu au comenzi, banii necesari plății salariilor sunt asigurați din sumele prevăzute anual cu această destinație în bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei și Comerțului.

Citește și:  Gură de oxigen pentru industria de apărare

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă