6.6 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialCâte zile mai stă în arest Marian Vanghelie

Câte zile mai stă în arest Marian Vanghelie

Fostul primar Marian Vanghelie rămâne în arest încă 30 de zile, întrucât instanţa supremă i-a respins contestaţia. Vanghelie este acuzat de luare de mită pentru a favoriza firmele omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5, informează Mediafax.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut astfel decizia din 8 aprilie a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la instanţa supremă, care a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare preventivă al primarului suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, emis în 14 martie.

Instanţa a respins şi contestaţia vărul lui Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, acesta urmând să mai stea 30 de zile în arest.

La data de 27 martie s-a decis definitiv arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie. O zi mai târziu, prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a dispus suspendarea lui Marian Vanghelie din funcţia de primar al Sectorului 5, pe care o ocupa de 15 ani.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă