22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCatalina Ponor ignora total FR de Gimnastica

Catalina Ponor ignora total FR de Gimnastica

Esecul de la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, unde nu numai ca n-a cucerit o medalie de aur, dar n-a reusit nici macar sa urce pe podium, a dezamagit-o pe Catalina Ponor si a pus-o pe ganduri vizavi de continuarea pregatirii pentru Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Catalina Ponor, cea mai titrata componenta a lotului olimpic feminin de gimnastica al Romaniei, inca nu stie daca va mai continua cariera competitionala.
Dilema gimnastei este cu atat mai mare cu cat Mariana Bitang, care deocamdata nu s-a pronuntat in nici un fel pe aceasta tema, ar putea sa nu mai doreasca sa o pregateasca pentru importanta competitie din China. "Inca nu am luat nici o decizie in legatura cu Catalina. Am discutat cu ea, dar ma mai gandesc ce voi face", a spus Mariana Bitang, din pacate singurul specialist cu care Catalina Ponor s-a consultat in ceea ce priveste posibila sa prezenta la JO din 2008. "Catalina Ponor nu a mai considerat de cuviinta sa treaca pe la Federatie dupa Mondiale si nici nu a cerut sfatul cuiva de aici legat de ce ar trebui sa faca daca vrea sa continue pregatirea. Din punctul meu de vedere, ar fi normal sa nu abandoneze antrenamentele, dar acest lucru  tine in mod special de ea. Ea este cea care trebuie sa-si doreasca sa continue, cu sau fara Mariana Bitang. Deocamdata noi nu stim nimic despre cum va decurge colaborarea Ponor – Bitang, dar sper ca saptamana viitoare situatia sa se limpezeasca", a spus Adrian Stoica, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica.
Legat de zvonurile ca una dintre sportivele de la Deva ar dori sa vina la Bucuresti sa se antreneze cu Ponor sub indrumarea Marianei Bitang, seful FRG a fost ferm: "Intr-adevar, este dificil sa te pregatesti de una singura, dar nici nu intra in discutie ca vreuna dintre componentele lotului olimpic feminin sa paraseasca Deva pentru a i se alatura Catalinei. Nu stricam un sistem care merge bine doar pentru a satisface capriciile unei sportive, indiferent de valoarea ei. Dupa parerea mea, Catalina Ponor ar trebui sa mearga sa se antreneze la Deva, dar se pare ca gimnasta a respins din start ideea", a precizat Adrian Stoica.
Deocamdata decizia vizavi de participarea Catalinei Ponor la JO de la Beijing se amana. Gimnasta a plecat ieri in Statele Unite ale Americii, unde va participa la un super – spectacol organizat la Oklahoma de Burt Connor, sotul Nadiei Comaneci, si va sta pana saptamana viitoare. Poate la intoarcere va lua o decizie impreuna cu Mariana Bitang privind viitorul sau.

Cele mai citite

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă