11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialCătălin Voicu rămâne în arest preventiv

Cătălin Voicu rămâne în arest preventiv

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins miercuri cererile de eliberare din arest preventiv şi de înlocuire a măsurii arestării cu obligaţia de a nu părăsi ţara formulate de senatorul Cătălin Voicu, informează Agerpres.

Cătălin Voicu a cerut, miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să fie eliberat din arest preventiv, după ce au fost audiaţi patru martori din dosar. Avocaţii senatorului au invocat faptul că au fost audiaţi toţi inculpaţii, precum şi patru martori, cei mai importanţi, procesul aflându-se într-o stare avansată.

De asemenea, avocaţii lui Voicu au invocat faptul că acesta se află în arest preventiv de aproape 11 luni, timp în care nu şi-a mai văzut familia, arestul preventiv riscând să se transforme într-o pedeapsă anticipată.

Pe 21 mai 2010, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a senatorului social-democrat Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală din ÎCCJ, acesta fiind deferit justiţiei pentru complicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, şi Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie, toate în formă continuată.

Cele mai citite

Ion Țiriac va construi o arenă de tenis la Otopeni: “Se face, dar durează birocraţia”

Ion Țiriac a anunțat, după finala de la Țiriac Open, că intenționează să construiască o arenă de tenis la Otopeni, care să găzduiască turneul...

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....
Ultima oră
Pe aceeași temă