8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialCătălin Predoiu: Crima organizată învârte miliarde de euro

Cătălin Predoiu: Crima organizată învârte miliarde de euro

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut, în cadrul unei vizite la Serious Organized Crime Agency, că în lume crima organizată învârte miliarde de euro, bani furaţi efectiv din bugetul guvernelor şi al companiilor, fiind necesară o unitate operativă pentru recuperarea sumelor sustrase, informează Mediafax.

“În lume, crima organizată învârte miliarde de euro. Aceşti bani sunt furaţi efectiv din buzunarele cetăţenilor, din bugetul guvernelor şi al companiilor. Vom pune în contact experţii SOCA cu cei ai Oficiului nostru pentru a-l transforma treptat într-o unitate operativă, care să recupereze banii furaţi de infractori şi să-i redirecţioneze către societate. Acest oficiu trebuie să-şi conjuge eforturile cu un birou de informaţii în sistemul penitenciar”, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

La Serious Organized Crime Agency (SOCA) din Londra, ministrul Cătălin Predoiu s-a întâlnit cu directorul general, Trevor Pearce, pe marginea dezvoltării cooperării cu Oficiul de Recuperare a Creanţelor din cadrul Ministerului Justiţiei.

După întrevederea de la SOCA, ministrul român a fost primit de David Lidington, ministrul britanic pentru Afaceri Europene, discuţiile dintre cei doi axându-se pe relaţiile strategice româno britanice şi posibilităţile de cooperare în plan european.

“Relaţiile româno britanice au intrat într-o faza superioară. Ministrul Lidington a apreciat eforturile noastre de reformare a Justiţiei şi a declarat că Marea Britanie va susţine evaluarea corectă a acestora”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu.

În cursul serii de joi, ministrul Justiţiei a susţinut un discurs şi o sesiune de întrebari şi răspunsuri în faţa membrilor Camerei de Comerţ Britanico-Române, participând ulterior la un dineu cu liderii acesteia.

“Eficienţa Justiţiei influenţează direct mediul de afaceri. La rândul său, mediul de afaceri trebuie să se manifeste public faţă de performanţele Justiţiei. România trebuie să îmbunătăţească condiţiile de operare a afacerilor economice, iar aceasta ţine şi de bunul mers al Justiţiei”, a afirmat, joi seara, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, la încheierea primei zile a vizitei oficiale la Londra.

Cele mai citite

Festivalurile lunii martie la Opera Comică pentru Copii: Primăvara Copiilor și Festivalul Cărților Deschise

Opera Comică pentru Copii anunță două festivaluri remarcabile pentru luna martie: Primăvara Copiilor și Festivalul Cărților Deschise. Ambele evenimente sunt programate la sediul instituției...

PSD și PNL îi testează pe români! Se creionează o nouă alianță

Social democrații și liberalii par să îi testeze pe români, la alegerile europarlamentare. Politicienii vor să vadă dacă populația dorește ca alianța dintre...

Cum eficientizezi interacțiunea cu clienții cu soluții de top precum omnichannel

În era digitală actuală, gestionarea eficientă a interacțiunilor cu clienții devine crucială pentru succesul afacerilor. Soluțiile omnichannel, inclusiv softurile de call center, reprezintă opțiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă