19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCât te costă să mergi cu naţional de fotbal a României la...

Cât te costă să mergi cu naţional de fotbal a României la Atena

Fanii români care vor face deplasarea la Pireu pentru partida cu Grecia, contând pentru play-off-ul Cupei Mondiale din 2014, vor avea la dispoziţie 1.700 de bilete. Biletele vor fi puse în vânzare începând de joi.

 

Este de aşteptat ca cererea de bilete pentru partida tur cu Grecia, care contează pentru barajul de clificare la Campionatul Mondial din Brazilia de anul viitor, să fie mare. Preţul unei excursii în ţara de la sud nu este unul de speriat aşa cum ar fi fost cazul dacă sorţii ne erau nefavorabili şi am fi jucat cu Portugalia la Lisabona.

Vânzarea începe joi

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că preţul unui bilet este de 15 euro. Tichetele vor fi puse în vânzare, joi, de la ora 12.00, pe site-ul biletefotbal.ro, iar o persoană va putea comanda cel mult două bilete. Cel mai simplu şi mai plăcut mod de a ajunge în Grecia este cu autoturismul personal. Distanţa până la Atena este de 1.150 de kilometri. Ceea ce te duce la un cost de 40 de euro de persoană socotind că sunt patru persoane în maşină.  O noapte de cazare este 35-40 de euro, astfel încât două nopţi te mai costă 40 euro (considerând că se stă doi în cameră). Ajungi la un minim necesar de 95 de euro. Ideal ar fi pentru suporteri să pleci joi noaptea pentru a ajunge în Grecia vineri dimineaţa. Partida va fi vizionată în aceeaşi seară, iar sâmbăta poate fi dedicată cumpărăturilor sau vizitării oraşului, iar duminică dimineaţa este întoarcerea. Bugetul total se situează în aceste condiţii la 200-250 de euro de persoană. Cu aceşti bani pote sta două zile la Vama Veche două persoane în vârf de sezon.

6.000 de bilete pentru protocol

Potrivit Federaţiei române, pentru partida cu Grecia de la Bucureşti au fost emise 54.000 de bilete, dintre care 1.700 sunt pentru fanii greci, iar 1.300 nu vor fi puse în vânzare, deoarece sunt în zona de protecţie a oaspeţilor.

În cazul în care toate biletele vor fi vândute, FRF va înregistra un profit de circa 400.000 de euro, deoarece acţiunile echipelor naţionale vor costa 520.000 de euro: „Dacă se vând toate biletele, cheltuielile sunt 520.000 de euro, pentru tineret şi echipa naţională, şi vom avea un profit de 400.000”.

“În acest moment, mai sunt bilete online doar VIP. Nu se vor pune bilete la case, pentru că a mers foarte bine. Chiar dacă este un pic mai costisitor, ai o anumită linişte. Apropo de casele de bilete, să ştiţi că e o teroare pentru casieri, ameninţări cu cuţite, înjurături, dar se poate ca unii să fie mână în mână pentru anumite avantaje. E greu să îi urmărim noi din federaţie, de aceea angajăm anumite firme sau poate Jandarmeria ar trebui să-şi facă datoria”, a precizat preşedintele FRF, Mircea Sandu.

România va întâlni reprezentativa Greciei în play-off-ul Cupei Mondiale. Meciul tur este programat la 15 noiembrie, la Pireu, iar returul pe 19 noiembrie, la Bucureşti.

 

România anchetată de UEFA

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că forul pe care îl conduce este anchetat de FIFA, după ce la partida cu Estonia doi spectatori au afişat un banner de susţinere pentru un partid extremist din Grecia, care este reprezentat în parlamentul de la Atena.

„Suntem implicaţi într-o nouă acţiune disciplinară la FIFA după meciul cu Estonia, când doi tineri, care nu ştiu cât au citit ei despre nazism, nu ştiu cum se numeşte exact, au afişat un banner, scris în limba greacă, cu susţineţi partidul nu ştiu care. Acest partid din Grecia are 7 la sută reprezentare în Parlament, deci e legal”, a spus Sandu citat de Mediafax.

Comisia de Disciplină a FIFA a penalizat FRF, la începutul lunii octombrie, cu 90.000 de franci elveţieni după partida României cu Ungaria, din 6 septembrie, şi cu 15.000 de franci pentru comportamentul neadecvat al suporterilor la meciul cu Turcia, din 10 septembrie, acestor sume adăugându-li-se şi cheltuieli de judecată.

 

 

Cele mai citite

Tensiunea mică: cauze, simptome și tratament

Tensiunea arterială reprezintă forța cu care sângele împinge împotriva pereților arterelor atunci când este pompat de inimă. Dacă valorile sale scad sub 90/60 mmHg,...

Marcel Churchill sau războiul rozetelor

Întrebat de ce nu s-au luat măsuri după ce județul Galați a fost lovit de două ori de inundații majore de-a lungul timpului,...

Greu și în liga a doua din Turcia! Dorin Rotariu a ajuns la 9 luni fără fotbal

Dorin Rotariu (29 de ani) încearcă să-și relanseze cariera la Ankaragucu, în liga secundă din Turcia, însă mijlocașul nu a reușit încă să debuteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă