19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCasele luate de ape la Arbore vor fi refacute pana la toamna

Casele luate de ape la Arbore vor fi refacute pana la toamna

Pentru acest lucru, autoritatile judetene au inceput sa caute sponsori, intrucat amplasamentele pentru majoritatea caselor au fost deja stabilite, iar lucrarile de reconstructie pot incepe cat de curand. Terenurile pentru case vor fi concesionate fara licitatie, cu o redeventa simbolica, probabil 1 leu.
„Am ramas foarte placut surprins de disponibilitatea celor prezenti”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Marza. Firma Loial va contribui cu 200 de milioane de lei vechi si va face instalatiile electrice la toate cele 28 de case care se vor construi, iar General Fluid va executa toata tamplaria termopan la noile locuinte. De mentionat ca unul din reprezentantii firmei General Fluid are rude care au murit la inundatiile din 30 iunie.
Gavril Marza si prefectul Orest Onofrei au stabilit o comisie din care vor face parte arhitectul sef al judetului, reprezentanti ai Prefecturii, Oficiului Judetean de Cadastru si tehnicianul serviciului Urbanism de la Primaria Arbore, care se va ocupa de partea tehnica a reconstructiei locuintelor. Majoritatea amplasamentelor a fost stabilita, vor fi elaborate 3-4 modele de case, oamenii vor stabili ce model doresc si, in raport de alegerea lor, se va face trasarea planurilor. Totodata, Arhiepiscopul Pimen a afirmat ca va asigura lemnul pentru toate casele. Autoritatile isi indreapta privirile spre firmele de constructie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă