20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCasa de Pensii Neamt, executata silit

Casa de Pensii Neamt, executata silit

O batrana din Piatra Neamt este la un pas sa execute silit, in premiera, Casa Judeteana de Pensii, pentru a-si primi astfel drepturile stabilite de instanta.

Octogenara din piatra neamt a intreprins demersurile pentru executarea silita a Casei Judeteane de Pensii Neamt pentru refuzul acestei institutii de a pune in practica o sentinta Curtii de Apel Bacau referitoare la recalcularea pensiei sale. Pe 19 septembrie anul acesta, Curtea de Apel Bacau a emis o sentinta definitiva, investita cu titlu executoriu, prin care "obliga Casa Judeteana de Pensii Neamt sa plateasca contestatoarei Elza Bretcanu suma de bani reprezentand diferenta dintre pensia care rezulta prin luarea in calcul a adeverintelor si pensia efectiv platita, diferenta aferenta perioadei 18 ianuarie 2005 – 1 iulie 2007". Pana in acest moment, Elza Bretcanu nu a primit diferenta de pensie. Mai mult, ea nu a primit pensia de serviciu de pe urma sotului ei. Ca urmare a acestor motive, batrana crede ca este victima a unor intentii ostile.
Mentionam ca in luna septembrie a acestui an, Elza Bretcanu s-a adresat Secretariatului General al Guvernului pentru obtinerea pensiei de serviciu. Aceasta institutie a pasat insa rezolvarea problemei la Casa Nationala de Pensii. Pe de alta parte, directorul executiv al Casei de Pensii Judetene Neamt, Cezar Aanegroaiei, sustine ca nu este cazul sa fie supus executarii silite. "Am emis o decizie pentru recalcularea pensiei doamnei Elza Bretcanu. Plata diferentei de pensie urmeaza sa se faca in luna ianuarie 2008, din cauza ca luna aceasta toate pensiile se achita devansat si este singura luna din an in care nu se achita restantele", a declarat Cezar Aanegroaiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă