21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCASA DE LICITATII GOLDART-Ghildush: Instantanee siriene – prima expoziție din cadrul proiectului...

CASA DE LICITATII GOLDART-Ghildush: Instantanee siriene – prima expoziție din cadrul proiectului ContempL’Art

“ContempL’art” este un proiect al Casei de Licitații Goldart de susținere a artei contemporane printr-o serie de expoziții. Casa de Licitatii GOLDART-Ghildush își propune astfel ca sintagma “arta ca investiție” să nu mai fie alăturată doar valorilor certe, confirmate, din arta modernă și post-modernă romanească, ci sa includa și artiști contemporani în afirmare.

Prin proiectul ContempL’art vor fi expuse, în următorul an, lucrările a cel puțin 150 de artiști, în spațiul galeriei Goldart din Intr. I. L. Caragiale nr. 1 . O selecție a lucrărilor expuse va intra în licitație.
Prin organizarea acestor expoziții, Goldart dorește nu doar să prezinte opere și artiști contemporani, mulți dintre ei cu lucrări în colecții particulare din străinătate și cunoscuți simezelor naționale, ci și să confirme valoarea acestora prin introducerea in licitații a lucrarilor selecționate.
Motto-ul proiectului ContempL’art, “Fii contemporan cu arta contemporană”, este o invitație de a investi în arta de azi, ce mâine va scrie istorie.

INSTANTANEE SIRIENE

Prima expoziție din cadrul acestui proiect este expoziția personală a artistei siriene SAMAR DRAIE. Absolventă a U.N.Arte, în prezent masterand la clasa prof. Petru Lucaci, tânăra artistă ne invită în universul său creativ, marcat de drama socială a războiului din țara sa. Creația ei poartă  amprenta unui spațiu cultural special, aflat sub semnul unui amestec de religii , populații și implicit culturi.

Viziunea lui Samar Draie, impresionantă prin realismul personajelor surprinse și prin ipostazele de un simbolism intens contrastează cu seninătatea peisajelor propuse de artistă în aceeși expoziție. Acestea par amintiri ale unui spațiu edenic, așa cum era Siria înainte de evenimentele actuale.
Expoziția sa personală, intitulată ”Revolta poporului sirian” dezbate prin mijloace artistice moderne o situație socială dramatică, un adevărat manifest pentru înțelegere și respect față de valorile umane.

Expoziția este deschisă în Galeria GOLDART-Ghildush din Intr. I.L.Caragiale, nr. 1, sector 2, București, în perioada 15-28 octombrie, 2015, luni- vineri  între orele 10.00 -19.00 și sâmbătă, orele 11.00-15.00

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă