21.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialCartiere noi la Mangalia

Cartiere noi la Mangalia

O data cu primirea unor noi fonduri, la Mangalia au fost reluate lucrarile de constructie a celor trei blocuri ANL in cartierul Oituz. Din lipsa de bani, santierul a fost inchis luni bune. Primarul Zamfir Iorgus a declarat ca, intr-o prima etapa, echipa de constructori angajata va avea ca principal obiectiv ridicarea blocului unde lucrarile au avansat cel mai mult. In acest sens, se fac eforturi pentru ca locuintele sa fie finalizate pana la sfarsitul acestui an. Dupa ce apartamentele vor fi oferite la cheie, lucrarile vor continua, astfel ca si celelalte doua blocuri sa fie date in folosinta. Edilul-sef al Mangaliei a mai spus ca obiectivul poate fi adus la indeplinire la termenul stabilit doar daca vremea va fi de partea constructorilor. In caz contrar, lucrarile vor fi amanate pana la primavara.
Pe de alta parte, reprezentantii Biroului Social, din cadrul Primariei Mangalia, se preocupa de reanalizarea dosarelor depuse in 2005, activitate care trebuie finalizata pana la jumatatea lunii decembrie. In acelasi timp, peste 200 de solicitanti au primit la domiciliu adrese in care le-au fost comunicate noile criterii ANL si punctajele obtinute in baza acestora. Deoarece au existat cazuri deosebite, mai multe familii au primit repartitii la caminele sociale din oras.
Programul de dezvoltare a municipiului Mangalia cuprinde, pe langa alte proiecte, amenajarea a doua cartiere noi. Este vorba despre Dobrogea I si Dobrogea II, unde au fost atribuite gratuit peste 80 de loturi tinerilor casatoriti si necasatoriti destinate constructiei de locuinte individuale. Mai multe firme specializate din oras au primit suprafete mari de teren pe care vor inalta case individuale cu un singur nivel sau vile, date, ulterior, la cheie beneficiarilor. In total, vor fi construite peste 1.000 de locuinte. In acelasi timp, cei care se vor muta aici vor beneficia de scoala, cabinet medical, spatii comerciale si de joaca pentru copii. Deoarece valoarea investitiei este foarte mare, iar bugetul local nu poate acoperi costurile necesare, primaria a decis sa obtina bani accesand programul SAPARD. „In aceste zile lucram la documentatie, astfel sa o putem preda cat de repede posibil. Daca obtinem sumele de care avem nevoie, vom putea asigura celor doua cartiere sistem de canalizare, alimentare cu apa, energie electrica si, nu in ultimul rand, drumuri”, a declarat primarul Mangaliei, Zamfir Iorgus. Acesta a mai spus ca in cateva zile va fi trimisa la Ministerul Integrarii Europene documentatia finala a celor trei proiecte de reabilitare a turismului, ce includ portul, statiunile Saturn, Venus si Neptun.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă