4.4 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăSpecialCartier inundat din cauza ploilor

Cartier inundat din cauza ploilor

CAMPIA TURZII. Aproximativ 20 de case din cartierul Sarat din orasul Campia Turzii (judetul Cluj) au fost inundate in urma ploilor din ultimele zile. De data aceasta, de vina pentru revarsarea apelor nu este raul Aries, ci panza freatica, aflata la o distanta mica de suprafata. Oamenii din zona inundata sustin ca autoritatile nu au facut nimic pentru imbunatatirea situatiei, desi casele lor au fost afectate de ape si acum un an.
Cel mai mult au avut de suferit subsolurile si garajele celor 20 de case din cartierul Sarat. Ele sunt nefolosibile de cateva zile pentru ca sunt pline de apa. Majoritatea locuintelor din aceasta zona sunt nou-construite, insa la fiecare ploaie mai serioasa, apa ajunge, in unele cazuri, pana la plafonul pivnitelor.
Unii dintre cetateni nu isi pot folosi nici baia. Acestia au improvizat podete cu ajutorul carora isi viziteaza vecinii. Mai mult, oamenii se plang ca Primaria nu a facut nimic pentru ca apa sa nu le mai ajunga in case, desi anul trecut au patit la fel.
La randul lor, reprezentantii administratiei locale recunosc ca au doar solutii temporare. Deocamdata, pagubele provocate de inundarea subsolurilor nu au fost evaluate. Autoritatile din Campia Turzii au angajat un expert din cadrul universitatii din Iasi care va propune o solutie pentru drenarea apei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă